Det blåste upp till smärre storm när The Daily Beast avslöjade att Palmer Luckey, mannen bakom VR-lösningen Oculus Rift, skänkt 10 000 dollar till Nimble America. Gruppen spred memes som motarbetade den amerikanska presidentkandidaten Hillary Clinton och den sågs av vissa som pro-Donald Trump och alt-höger.

Flera spelföretag vände sig emot Luckey och #Oculus VR när nyheten dök upp i september. Luckey gjorde ett kort uttalande på Facebook där han sa att han var ledsen att affären skadade Oculus, och att hans politiska sympatier inte låg hos Trump. Därefter har han i princip varit försvunnen från rampljuset, och det har spekulerats i att han fått lämna Oculus.

Men Palmer Luckey är kvar hos Oculus, fast i en ny roll. Vilken hans nya roll är får vi veta inom kort, det berättade en talesperson för företaget nyligen till UploadVR.

Palmer is still at Oculus and we’ll have more to share on his new role soon.

Förra veckan delades Oculus VR in i två avdelningar: den ena inriktad på VR-spel till pc, den andra på moobila lösningar. Företagets VD, Brendan Iribe, klev ner från sin position för att leda pc-delen, berättar han i sin blogg. Vilket roll Palmer Luckey får när han återvänder till offentligheten får vi alltså veta inom kort.

Skicka en rättelse
Jag förstår vad du menar men ganska få i den falangen är fullblodsnazister. Främlingsfientliga, oftare, osv. Tror man har mer att vinna på att ifrågasätta deras faktiska åsikter än att sätta namn på dem. 22/12 alt-right... De har lyckats tvätta sig lite genom att föra in det namnet istället för det man brukade kalla folk som idoliserar Hitler.. 22/12 Jag har nog aldrig varit så säker på en kommande applicering av Godwins lag som efter att jag läste kaealys inlägg. Tack för att du håller internet fräscht! 20/12 Fin pepe-bild. Du kan börja med googla Obama president election 2008 protests och sen bilder. 20/12 ha en åsikt är en grej, att stödja internet-troll som vill försura demokratin är en annan 20/12 Nog för att många Trump-anhängare saknar hästar i hagen, men det handlar nog mycket om att försvara sin kandidat snarare än att göra vad som är rätt. Ställer man t.ex frågan om Hillary borde utredas på nytt så är det nog inte många av hennes väljare som... 20/12 Extremhögern går dock inte hand i hand med media och högt uppsatta politiker eller andra inflytelserika personer öht, det samma kan man inte säga om vänstern och to.m extremvänstern (som här i sverige to.m fått priser för kriminell verksamhet - Guldspad... 20/12 Testa "Lurvernpajsare" istället: https://youtu.be/4WWrboJYrP8?t=1m12s 20/12 Rent krasst kan man nog konstatera att såväl höger- som vänsterextremer beter sig som svinpälsar. Inget gott kommer från polarisering och peka på varandra med "hen började först"-fingret. 20/12 Rätt många tycker Hillary är både kontroversiell och kriminell. Det som händer här är precis som i Sverige om någon uttrycker stöd för SD. Mobbing och uteslutningar, en extremt högljudd liten grupp (mediafolk / innefolk på twitter inkl. ett fåtal elitis... 20/12