Tidigare idag rapporterade vi om hur den senaste Overwatch-serietidningen gav en djupare inblick i de olika hjältarnas familjesituationer, framförallt Tracer och Torbjörns. Medan vi skämtsamt lät bli att skriva om de homofobiska inlägg som publicerats i spelets officiella forum blev vi nyfikna hur spelet nu kommer att hanteras i Ryssland. Deras lagar mot vad de kallar "homosexuell propaganda" har tidigare begränsat försäljningen av bland annat #The Sims 4 och nu utreder man också om restriktioner ska införas för #Fifa 17.

Enligt Blizzards representant i Sverige finns det för närvarande inget som hindrar att Overwatch säljs i Ryssland men de har valt att inte publicera nämnda serietidning i landet på grund av det juridiska läget. Skulle de välja att inte bara visa upp Tracers sexuella läggning i serietidningsformat kan dock situationen bli en annan.

Det ska bli intressant att se reaktionen från myndigheterna när denna information börja läcka in i landet via det där världsomspännande informationsnätverket vi kallar internet.