Tidigare idag rapporterade vi om hur den senaste Overwatch-serietidningen gav en djupare inblick i de olika hjältarnas familjesituationer, framförallt Tracer och Torbjörns. Medan vi skämtsamt lät bli att skriva om de homofobiska inlägg som publicerats i spelets officiella forum blev vi nyfikna hur spelet nu kommer att hanteras i Ryssland. Deras lagar mot vad de kallar "homosexuell propaganda" har tidigare begränsat försäljningen av bland annat #The Sims 4 och nu utreder man också om restriktioner ska införas för #Fifa 17.

Enligt Blizzards representant i Sverige finns det för närvarande inget som hindrar att Overwatch säljs i Ryssland men de har valt att inte publicera nämnda serietidning i landet på grund av det juridiska läget. Skulle de välja att inte bara visa upp Tracers sexuella läggning i serietidningsformat kan dock situationen bli en annan.

Det ska bli intressant att se reaktionen från myndigheterna när denna information börja läcka in i landet via det där världsomspännande informationsnätverket vi kallar internet.

Skicka en rättelse
Hemskt med censur, sure. Men jag ser ingen säga något om alla regimer som telia sonera hjälper. I övrigt är det ju inrikes politiskt för dom, kanske blir protester etc. all lycka till på det. Sen tycker jag att det är larvigt obvious vilket finger pekan... 22/12 Så det skulle försvara Ryssland menar du? 22/12 Känns ändå som att det är väldigt lite jämfört med saudi. Där straffen för bögeri är: Fines, floggings, prison time up to life, torture, chemical castrations,[1] whipping, torture, and/or death penalty on first offense. People convicted twice face execu... 22/12 Men den är ju dock en av dom viktigaste ingredienserna i en stormakt... 22/12 Du önskar alltså misär för >140 miljoner människor därför att dataspel censurerar inslag av homosexuella karaktärer? 21/12 Menar du att Ryssland kännetecknas av dylik fanatism? Det var en något sällsynt åsikt. 21/12 En del var korrekt. En del var inte det. Och sen beror det på hur man tolkar visa information. För mig behöver informationen bara stämma till 10 procent för att den ska gång hand med min vision om saker och ting. Och sen kanske inte jag ingår i det folk... 21/12 Det är dom eenda jag stött på av ert folk bland mitt folk dvs. det svenska folket. Du använder ordet folk fel, stödet för totalitär regi av vårt land är försvinnande litet och i regel begränsat till en liten grupp konspiratoriska människor som okritiskt... 21/12 Republikaner. Nej Tack. Hakkors, kängor och rakat huvud använder jag ej. Och jo... vi är folk. 21/12 Religiös fanatism är inte min favoritingrediens i en stormakt. 21/12