#Super Mario Run släpptes till Ios häromdagen och innebar en efterlängtad mobiltdebut för den populära rörmokaren. Vi har tidigare rapporterat att analysföretaget SensorTower hävdat att spelet laddats hem 5 miljoner gånger under det första dygnet, och att var tionde person valt att betala prislappen på 100 kr för att låsa upp hela upplevelsen.

Nu meddelar #Nintendo själva hur det sett ut på nedladdningsfronten. De fyra första dygnen har spelet tankats hem 40 miljoner gånger, vilket är ett App Store-rekord för den tidsperioden. Exakt hur mycket pengar som håvats in avslöjas dock inte, men Nintendo berättar att Super Mario Run nått topp 10-listorna över bäst säljande spel i 100 länder. Vilket förmodligen blir ganska många guldmynt på bankkontot.

Skicka en rättelse
Är ju bara bra ju, vore ännu bättre om vi fick Mario till Ps4 också :D 23/12 Vore ju inte förvånande om Switch blir Nintendos sista konsol, om den här trenden fortsätter... 22/12 Det är bättre än så. Särskilt om man man bryr sig om mer än att bara springa igenom banorna. Det gäller att tänka på när man hoppar, annars landar man så man dör. Ska du ta alla mynt krävs walljumps (med dem kan du komma lite bakåt i banan), timing och... 22/12 https://techcrunch.com/2016/12/20/super-mario-run-sees-37-million-downloads-14-million-in-revenue-in-first-3-days/ Nuff Said? 22/12 Nej precis. Känns som att de slängt över assets från de senaste mariospelen i en editor och knåpat ihop några banor. Skulle förvåna mig om de gjort någon ny grafik/ljud. 22/12 3,2 miljoner (antagligen många fler nu) köp är inte så illa när det kostar 109kr. Det borde inte ha kostat så mycket att utveckla heller. 22/12 En kommentar till artikeln: endast 8% av de som laddade ner spelet betalade och Nintendos aktie föll. 22/12 Död åt mikrotransaktioner och reklam i appar! Som du säger är det bättre att betala sin slant och få allt på ett bräde samt slippa reklambanners som poppar upp var 5e minut eller "köp liv för 200kr för att fortsätta annars får du spela om hela spelet". 22/12 Blir det inte väldigt hjärndött när man inte kan styra själv utan bara hoppar när det behövs? Att han voltar över föremål själv kändes också som att det bidrog till att det bara kommer kännas löjligt enkelt? Eller är det bättre än så? 22/12 Så sant som det är sagt! 21/12