#Black Mesa är en fanskapad tolkning av #Valves klassiker #Half-Life, med bland annat utökad gameplay och förbättrad grafik. För närvarande befinner sig spelet i early access då den avslutande delen, Xen, kräver extra mycket utvecklingstid för att bli bra. Detta för att hela Xen-världen ska göras om och expanderas.

Går allt enligt planerna kan vi kasta oss in i den främmande alien-världen i sommar. Men redan nu kan vi få en första glimt via en skärmdump som utvecklarna publicerat. Bilden föreställer en mystisk grotta och du ser den antingen här ovanför eller i originalstorlek på imgur.

Skicka en rättelse
Håller med dig, men samtidigt så var det så nytt på den tiden det begav sig. 25/12 Om jag inte har fel så tycker Black Mesa Source utvecklarna detsamma, därför tiden det tagit att utveckla den biten(dvs de gör om stället rätt rejält så det ska vara lite mer spännande). 23/12 Xen gjorde verkligen då att jag tappade lusten att spela vidare, känner samma nu så många år senare det är verkligen inget som lockar.... 23/12 Tycker de borde göra en egen tolkning av Hl3 :) 23/12 Jag tyckte Xen var spännande. Man visste aldrig när man skulle få ammunition men du blev fortfarande attackerad hela tiden. Såg inget fel storymässigt heller :P Coolt! :D 23/12 Väldigt spänd på Xen! Half-Life har man ju spelat en herrans massa gånger under åren och "Black Mesa" i både gratis och betal-version. Fast just XEN...den aspekt som oftast ses som den sämsta, är också den del av Half-Life serien som jag haft allra mins... 23/12 Kommer ni ihåg buggen i Warez versionen ? Att man inte kunda döda spindelbossen hur mycket man än bombade hans pungsäck? :D När man äntligen kunde köpa spelet i butik fixade man med save filerna och klarade spelet! Vilka tider.... 23/12 Najs! Det blir ett köp :D 23/12 Den är klar sedan länge. Och extremt välpolerad. När man säger att det var bättre förr inom shooter genren så menar man black Mesa. 23/12 Börjar första delen av Black Mesa bli färdig, dvs. allt som sker i den vanliga världen? I min mening slutar HL1 när man kliver in i alien-världen.. så att den inte är färdig gör mig inte så mycket. Skulle dock vilja återuppleva allt fram dit :) 23/12