Mitt under brinnande julrea har hela Steam i kväll gått ner. I nuläget ligger samtliga tjänster nere - spel, butik - och det ser ut att gälla samtliga regioner.

Servrarna har varit mer eller mindre nere sen ungefär 16:30-tiden i dag svensk tid. Valve själva har inte sagt något om avbrottet i sin Twitter-kanal, men siten steamstat.us redovisar serverstatusen löpande.

Det är okänt vad som orsakat avbrottet; om det är någon form av ddos-attack eller liknande, eller högt tryck från rean (vilket verkar osannolikt då den varit igång i ett dygn redan), eller något annat.

Förhoppningsvis får Valve snart upp ångtrycket i Steam-servrarna så att de hoppar igång igen. Steams vinterrea håller i vilket fall igång till början av januari, så du lär hinna handla.

Även förra julrean gick Steam-servrarna ner, då efter någon form av attack. Ser vi en trist tradition?

*Uppdatering: Steam är igång igen.

Skicka en rättelse
Låt mig gissa: Doom, The Darkness 2, Spec ops: The Line, Mafia 2 och förra Tomb Raider för en spottstyver var? Samma jävla spel i varje rea... 25/12 Det enda ha inte fattar är varför dom håller på med dom attackerna. Fick bara samtal igår av syrrans pojk att steam va nere o att han inte kunde spela det han ville. Svara han samma sak som hänt snart varje år hacker attacker :P 24/12 Nej. DDoS är inte samma sak som att hacka. Dock är det lika tråkigt att folk håller på med sånt här, minns förra året att det var Lizard Squad som använde DDoS mot xbox live och Ps plus. Undra vad för grupp vi får nästa år :/ 24/12 Det va någon hackergrupp som roade sig kungligt... Phantom nånting. Vakna precis men läste det här: https://www.hackread.com/steam-origin-servers-down-by-phantom-squad-poodlecorp/ 24/12 Skulle vilja köpa tid så jag kunde spela istället. Det finns ingen vinterrea på ledighet under julen i år. Den saken är säker :/ att bara ha annandag jul ledigt är den stora tragedin enligt mig xD 23/12 Jag har redan alla spel jag vill ha ^^ men lycka till alla andra ^^ 23/12 Tänkte köpa Darkest Dungeon på rean men så kom det upp nästan 40kr billigare på ps4. Nu finns det inget i steams rea som är värt pengarna. 23/12 Funkar...men knappt..Kolla inte ditt förråd bara... 23/12 Nu vekar det funka igen. 23/12 steamstat.us verkar ha slutat fungera för tillfället. Någon steamserver-uppdatering som ställt till det kanske? Edit: Funkar igen. Nåt tillfälligt strul troligen. 23/12