Under förra Final Fantasy XIV Fan Festival utannonserades den nya expansionen Stormblood. Nu har ytterligare en fan fest gått av stapeln och mer information om tillägget har avslöjats.

Sedan den första utannonseringen har det spekulerats i att red mage-jobbet debuterar i spelet. Den här gången fick vi veta att så är fallet: red mage är ett jobb som kombinerar magi och melee dps för att göra massiv skada.

Stormblood introducerar också möjligheten att simma i vissa områden, samt en ny beast tribe som heter Ananta och påminner lite om ormar. Hyllade Final Fantasy-kompositören Nobuo Uematsu står för ledmotivet och om allt går som planerat släpps expansionen den 20 juni 2017.

Läs mer och spana in massor av bilder på Siliconera.

Skicka en rättelse
Har precis hoppat in (de som tidigare spelat fick 4 dagar gratis) och kollat läget. Fick givetvis customize:a mina hotbars och macros igen, men upptäckte att de har förbättrat gamepads och layouten ytterligare. Det finns ännu fler funktioner och möjligh... 26/12 Det har en månadskostnad. Det finns lite olika alternativ. Det finns en billigare variant där du betalar 30 dagar i taget för ca 110kr. Man får då skapa 8 karaktärer på sitt konto med max 1 karaktär per värld(och tro mig, du kommer inte vilja ha fler... 25/12 Har spelet någon månadskostnad och i så fall, hur mycket ? 25/12 Tack för en bra beskrivning. Får nog kanske ta och testa det igen och se om det blir roligare att spela när man sitter i soffan. 25/12 De har löst det på ett jäkligt bra sätt. Har spelat en hel del på både PC och PS4 och tycker det funkar lika bra vare sig man spelar med mus+keyboard eller handkontroll. 24/12 Man kanske skulle testa det igen, det var ett tag sen sist. 24/12 Jag spelar på PC med gamepad, och det tycker jag verkligen inte. I flesta fall hade jag sagt att det är omöjligt att spela ett MMO med gamepad. Testat flertal och aldrig varit rätt men Square Enix har verkligen lyckats rejält. Spelet utvecklas med både... 24/12 Funkar det bra att spela på konsol? Är inte det lite mer komplicerat med handkontroll i ett spel som denna? Det är rätt många knappar att trycka på och rotationer av spells är nog inte världens enklaste. 24/12 PS4 kan spela med PC, ja. Det är så jag och en vän spelar tillsammans. :) Håller med om att Black Mages har rätt långa cast-times och så i början av spelet. Man kan drastisk få ner de dock med rätt gear i end-game men..tja, det tar ju sin lilla tid. Had... 24/12 Det som gjorde att jag inte fastnade var att det är jävligt segt combatsystem. Spells och sånt har i överlag längre cast time, cd, gcd i jämförelse med WoW. Något jag verklingen gillade var musiken som håller extremt hög klass. WoW har bra ambient musik... 24/12