Kickstarter-succén och rymdjätten Star Citizen känns i nuläget långt ifrån färdig - trots att spelet annonserades redan år 2012. Och för att utmana utvecklingstiden lite extra avslöjar studion Cloud Imperium Games att deras två spel Star Citizen och Squadron 42 nu kommer byta spelmotor till Amazon Lumberyard.

Enligt utvecklarna ska övergången däremot gått smidigt till eftersom motorn till större del är baserad på den dåvarande CryEngine. Faktum är att man i patch 2.6 redan lanserat den nya teknologin.

Det betyder att du som spelare inte kommer se särskilt stor skillnad varken grafiskt eller mekaniskt. Däremot utlovar studions VD Chris Roberts att bytet kommer underlätta integrationen med Amazons webbtjänst AWS och Twitch.

Skicka en rättelse
grafiken ser ut mass effect 31/12 Tror samma sak jag med. Den allra största delen av inkomsten måste ju redan ha ramlat in som donationer och vad händer när donationerna börjar sina men spelet inte är klart eller blir försenat? Det går ju uppenbarligen inte så bra för teamet att planera... 27/12 @bojkott editerade mitt svar för att lägga till mina spekulationer om varför det kommer ett pressmeddelande över huvud taget när förändringen är så liten för själva spelmotorn. 27/12 Jaha på så vis. 27/12 Det är ingen fara med detta. CIG har redan anställt de flesta av de ingenjörer från Crytek som utvecklat Cryengine. Motorn som Star Citizen kör på är nu så modifierad att den kallas Star Engine och endast delar bas funktioner med cryengine. CIG är helt... 27/12 Hur mycket fanns det att göra Mass Effect, GTA V, och World of Warcraft två år innan release? Allt du ser nu i Star Citizen började för två år sedan när Arena Commander* släpptes 2014. * (Arena Commander var Star Citizens första modul som fokuserade ute... 27/12 Exakt, vilket står i artikeln :) 27/12 Minns jag fel eller är inte denna spelmotor baserad på Cryengine? 27/12 Det är lite roligt att nuförtiden är klaga och tycka saker om saker det som människor ägnar mest tid på. Har fullkomligt slutat titta på recensioner av just den anledningen. ;) 26/12 Kommer aldrig bli klart. Konsumenter ska inte ha tillgång så tidigt, det blir bara skit. Plus att jag personligen tror AAA spel inte kan göras genom kickstarter. Det är som att ha världens sämsta börsnoterade företag där ingen bryr sig en millimeter så... 26/12