I ett uttalande från 2015 sa Xbox VD Phil Spencer att de tänker satsa mer på att expandera Microsofts egna spelserier. Nyligen fick han en fråga på Twitter om samma sak gäller fortfarande, varpå han svarade ja.

Han passade även på att utveckla sig med några allmänna synpunkter kring spelindustrin. Mer specifikt vad som håller den tillbaka och vad som driver den framåt.

Han anser bland annat att EA Access, Fallout mods, Xbox Insider-programmet, samt crossplay-funktionen mellan Xbox One och PC är saker som ”driver spelindustrin framåt.” Ett exempel han lyfter är Halo 5: Forge som nyligen kom till PC.

Något han däremot tycker hindrar spelindustrin från att utvecklas är att betala så att andra plattformar inte kan ta del av ett visst material.

Kritiken kan verka hycklande eftersom Microsoft har använt samma taktik i sitt samarbete med Activision, och nu när Sony gör samma sak med Call of Duty och Destiny DLC är det plötsligt fel. Phil Spencer vill däremot inte peka finger, och påstår heller inte att Xbox är skuldfri, men att utövningen i sig är problematisk eftersom den står i vägen för tillväxt.

Skicka en rättelse
Håller med helt och hållet. Phil spencer däremot verkar ju tycka att exklusivitet är dåligt. Men under förra konsolgenerationen använde ju sig Microsoft av exakt samma taktik, och dom hade fortsatt om dom inte förlorat det här konsolkriget så hårt som... 28/12 Att spel är exklusiva är inget konstigt, tex Halo som utvecklas av ett MS ägt bolag - varför skulle de dela med sig till konkurrenter när spelet är deras? PS har väldigt många exklusiva spel, enbart för den konsollen också. Inga konstigheter. 28/12 Fast ska de verkligen va upp till bevis ska dom släppa det till PS4... 28/12 Halo 5 Forge kan du köra på PC nu och Halo Wars 2 kommer snart. 27/12 Du ska nog se det kommer finnas en digital butik till allt tills dess, till filmer/tv m.m Jävligt illa om detta inte händer. 27/12 Jag tror att om 5-10 år så kommer alla spel kunna spelas över systemgränserna (pc, xb, ps iaf). Kanske spelpriserna jämnar ut sig lite så det blir dyrare till pc å billigare till konsoll men det kan vi i den pengastarka pcmästarrasen klara av. Förhoppni... 27/12 Jo men MS har ju oket att tvinga på folk win 10. Ingen annan behöver låsa sig till win 10, för det förlorar dom på. 27/12 Finns det någon av de stora spelutgivarna som finansierar och ger ut mer udda, varierade och riskabla projekt än Sony? Hur många andra finansierar så pass varierade titlar som Journey, Bound, Dreams, Last Guardian, Detroit, Everybody's Gone to the Raptu... 27/12 Det är väl spencer som e hycklare. Han råkar bara ha hamnat i bakvattnet den här generationen å helt plötsligt är det som gjorde att Xbox 360 vann förra konsolkriget i många år nånting dåligt. Man kan inte ändra spelreglerna varje gång det går lite dåli... 27/12 Det är inte det han syftar på. Han snackar om delar av spel eller DLC'er som är exklusiva för vissa format. Att spel är exklusiva är inget konstigt, tex Halo som utvecklas av ett MS ägt bolag - varför skulle de dela med sig till konkurrenter när de beta... 27/12