Den moderna miniatyrversionen av Nintendos NES har blivit en stor succé. Att få tillgång till sina barndomsminnen genom ett plug-and-play-format är förståeligt ganska svårt att motstå, och väntelistan för att lägga vantarna på en slingrar sig fortsatt lång.

Alla som istället växt upp med uppföljaren SNES (och #Chrono Trigger, #Super Mario World, och #The Legend of Zelda: A Link to the Past) har säkert sneglat på NES-versionen och tänkt hur kul det vore att få tillgång till uppföljarkonsolen i samma uppdaterade mini-format. Tidigare skrev vi om ett fan-projekt som tillverkat sin egna version av SNES-mini, och nu har några intressanta detaljer kommit fram - enligt GO Nintendo har Nintendo nyligen ansökt om trademarkrättigheter till en bild av en Super Nintendo-kontroll.

Kanske är det bara för att skydda sina rättigheter, men det vore inte helt förvånande ifall Nintendo bestämt sig för att låta superkonsolen SNES få samma moderna behandling.

Är du sugen på en nyversion av Nintendo SNES? Om ja, vilka spel skulle du vilja se göra comeback?

Skicka en rättelse
*Verkar 31/12 Tvivlar starkt på att man vill ha en del av retro-kakan, från de som enbart vill spela de gamla klassikerna. Winkyface. Så länge man är resonabel, eftersom man ändå ska komma ihåg att det handlar om återförsäljning. 31/12 Jag vet inte riktigt alltså... Efter att ha kört både NES och SNES via Emulatorer under så många år ser jag bara ingen nytta med dessa. Tråkigt med ett begränsat antal spel med där man inte kan byta. Jag håller med om att den lilla konsolen är ball som... 30/12 Å fan, är det bara NES-spel till NES Classic!? Genialiskt argument. 29/12 Förstår inte Nintendos jävla idiottaktik att inte tillverka tillräckligt många. De gör så här hela tiden, likadant med Amiibos och Wii. Om de planerar en SNES mini och inte tillverkar nog många så är det nog dags att kasta in handduken. 29/12 Kontrollsladarna ja, det andra är ju bara skitsnack. För priset är de 30 spelen man får helt ok, sen vad förväntar du dig av en NES classic? Att de ska göra upp med 100tals utvecklare, många som inte ens finns längre och ägs istället av andra företag... 29/12 Hade varit värt varenda öre bara för super metroid, mario och chrono trigger. Är långt ifrån en Nintendo-fanboy och många likt mig hade nog öppnat lädret, ännu mer än för NES mini. 29/12 Få spel, korta kontrollsladdar etc. Bara NES. 29/12 För att? 29/12 NINTENDO 64 CLASSIC EDITION! MED: OCARINA OF TIME MAJORA'S MASK SUPER SMAS BROS, ALLA MARIO PARTY 1-3 BANJOKAZOIE GOLDENEYE PERFECT DARK OCH STÖD FÖR 4ST KONTROLLER MED TVÅ MEDFÖLJANDE! GEIF :) 29/12