Enligt nya bilder har Rockstar redan påbörjat processen med att skicka ut #Red Dead Redemption 2-material till fysiska spelbutiker. En ivrig anställd på GAME i Storbritannien har tagit kort på vad som ser ut att vara officiell merchandise för spelet i form av stora samlarkartonger och posters.

Spelet släpps enligt Rockstar inte förrän hösten 2017, men PR-tåget måste som bekant börja rulla lite tidigare än så. Även om Red Dead-serien aldrig varit lika stor som Rockstars Grand Theft Auto kommer det säkerligen inte att sparas på krutet när spelet marknadsförs innan release. Det måste åtminstone finnas en imponerande budget med tanke på vilken enorm kassasuccé #GTA V blev för företaget.

Hur många av dina spelköp har påverkats av fysiska butikers marknadsföring?

Skicka en rättelse
Hur många av dina spelköp har påverkats av fysiska butikers marknadsföring? Absolut 0% Det finns ingen spelbutik på min ort eller i närheten, så 99,9% av alla spel jag har köpt i mitt liv har varit via internet. 02/01 Jag har haft lite dåligt samvete för att jag övertalade mina två söner att köpa en xbone för sina sparpengar. Inte många spel de kunnat köra än så länge. Det finns en del bra spel, men de flesta har ju 18-årsgräns. Men nu har vi en xbone iaf när RR2 kom... 01/01 Vad är det för fel på det han skriver? Nobelpristagaren Daniel Kahneman tar upp mycket av det DrDoom skriver, i sin bok Think smart and slow. 31/12 Detta är ju inte alls hur reklam fungerar. Du hittar ju på. 31/12 Har aldrig påverkats av reklam, såvida jag inte redan innan reklamen var väldigt intresserad av en viss produkt och fick mer information via reklamen. Jag vet redan av egen kraft vad jag vill köpa för saker eller behöver. Jag köper inget annat än det... 31/12 Låt konsol spelarna vara beta testare =) Vi har ganska många spel ändå på PC =) 30/12 Det är bara casuals som skulle låta sig påverkas av PR inför ett spelköp. Vi som bryr oss tar reda på fakta genom trailers och artiklar under spelets utveckling lol 30/12 Önskar att spelet kom till PC. GTA5 är riktigt roligt online och RDR skulle troligen vara ännu roligare! :) 30/12 Jag tvekar på att det släpps till själva hjärtat i hårddisken. Troligtvis potatis-exklusivt, åtminstone ett tag som med GTA V edit : Från beskrivningen på youtube. Red Dead Redemption 2 will release worldwide in Fall 2017 on PlayStation 4 and Xbox One... 30/12 Stämmer. Sen tror jag att det hjälper till att bygga hype rent undermedvetet när man ser nånting överallt vart man än går. 29/12