Ger bort en halv miljon kronor.

Jakob Porsers (till höger på bilden) givarlust är till gagn för Cancerfonden som från började skulle få 100 000 kronor för varje mål som Hockeylaget Luleå gör mot Brynäs under fredagen. Ett initiativ som verkar följas av flera användare på Twitter.

Men Jakob ändrade sig efter en stund och bestämde sig i stället för att skänka 500 000 kronor oavsett matchresultat. Hade matchen slutat helt utan mål hade det ju varit mycket tråkigt om fonden inte fick in några pengar alls.

Så här skriver Jakob Porser själv på Twitter:

Brukar du skänka pengar till välgörenhet?

Skicka en rättelse
Faktiskt. Jag funderar på vad Jesus gjorde de 40 dagar efter han steg upp ur graven och vandrade på jorden. Om han nu kunde bota blinda och göra vin av vatten så borde ju snubben kunna fixa cancern. Antingen så finns inte gud och Jesus, eller så är dom... 31/12 Så när någon med mycket pengar skänker mycket pengar så blir folk provocerade för att denne inte skänker mer? Då vet denne att nästa gång är det lika bra att inte skänka något alls, då är det ingen som ivrar upp sig. Heja världen... 31/12 Alla som inte skänker är arslen, alla som skänker och måste tala om det för omvärlden är arslen. Alla som klagar på folk som inte skänker och inte skänker är praktarslen. Det borde täcka ungefär alla människor på jorden. Undantagen är de där som alla... 31/12 Beklagar sorgen. Det är tungt när människor som står en nära går bort allt för tidigt. :( 31/12 Fint initiativ detta. Varför ens bråka om det här som folk ovan gör? *facepalm* Är väl kanon att folk skänker pengar? Rik som fattig. Stor som liten summa. 31/12 Frågan är relevant då du sade att hans 500K i gåva borde vara 10% av hans förmögenhet. Min poäng var att om du inte ger dina 10% i klump så varför skulle han göra det? Vi vet som sagt inte om han ger andra donationer, så att klaga på att denna enstaka... 31/12 Bra gjort. En kompis till mig gick bort igår natt av levercancer som han haft under 3 års tid. Han avled 33 år ung... 31/12 Gör mig till miljardär och jag ska hjälpa världen. Mitt motto. 31/12 Kommentarer raderade, folk varnade. Skärp er. 31/12 10% av min inkomst sedan jag fick min första fasta anställning för många år sen.. Om det är en klumpsumma eller inte känns ju rätt orelevant, om inget annat så känns det ju mer positivt med ett jämn inflöde av pengar än när någon helt plötsligt bestämme... 31/12