VAC-bans till alla som använt dem.

Fusk i onlinespel är ett gissel för alla med tillräckligt hög moral för att inte använda dem, inte minst för utvecklarna själva. Denna katt-och-råttalek, där fuskmakarna hela tiden ligger steget före, får många att tröttna på multiplayer.

Ett så pass populärt spel som #Counter-Strike: Global Offensive är såklart lockande att utveckla fusk till men Valve inleder året med att mosa fyra populära varianter, som tyvärr inte namnges. Det ledde såklart till att folk som använt dessa fusk VAC-bannats.

En av tillverkarna verkar dock inte särskilt ledsen, enligt denne (via Reddit) har fusket inte kunnat upptäckas under hela 2016. Då förstår man vilken uppförsbacke det är för utvecklare att komma till rätta med problemet.

Skicka en rättelse
Säkert 30% av alla matcherna man spelat är det någon som har fusk . Inräknat - har fusk oaktiverat i fall någonting går snett. Kommer ni ihåg cs1.6. Dem som hade fusk blev ökända och utpetade direkt. Delpan, blomman, twist.. etc. Nu är fusk någonting... 05/01 Känner lite av samma sak, man börjar bli gammal^^ 05/01 Asså, jag har ju sett fuskare på youtube som folk har spelat in i spectator mode, men aldrig sett nåt liknande live själv. 04/01 Haha, du hade det va....... Vad skulle du göra om du hade en framför dig? Samla ihop kompisgänget för en DDOS-attack? Vara toxic på LoL? "Hacka" hans facebook? Nä, Jag förstår och håller med om att det är frustrerande men skippa den där skiten. Bara löj... 04/01 Visst är fusk ett problem rent generellt och existerar i allt för stor mängd, och jag hatar de likväl. MEN jag slår vad att hälften av gångerna många ropar och pekar ut "cheaters" så är det bara dom själva som är dåliga. Det är skönt att ha en ursäkt... 04/01 Har det med ålder att göra? Jag har spelat CS nu markant mycket mer, men jag blir _fan_ inte bättre än vad jag är, jag stannar på ungefär samma rank hela tiden, och har alltid samma jävla problem varje match, "ryckningar" i mushanden så när jag siktar... 04/01 I europa och nordamerika är vi mer förskonade, eller så är de som fuskar smartare än genomsnittet. I Asien är det ett jättestort problem och de fusk som finns är helt ospårbara och det går att ställa in i princip allt. Är själv lite av samma uppfattning... 04/01 Har 200+ timmar i BF1...stött på EN fuskare som fuskat så det märkts. Och har folk fuskat så det inte märkts så har det inte gjort varken till eller från för underhållningens skull. 04/01 Kommer inte ut ett BF på några år enligt EA. Och är fusk i BF1 verkligen ett problem? Tror jag har mött 1 uppenbar fuskare på mina 100 timmar. 04/01 Kommer aldrig kunna förstå mig på fuskare. Hur kul är det att spela samtidigt som man vet att inget "kill" är genuint? För mig är det ett oerhört slöseri med tid. Tröttnar folk inte?? 04/01