Crystal Dynamics förlorar personen som återupplivade Lara Croft.

Efter ganska många år av mediokra titlar i Tomb Raider-serien lyckades 2013 års självbetitlade spel verkligen återuppliva varumärket. Borta var den storbystade actionhjälten och fram klev en person som trots sin mänsklighet utmande självande Nathan Drake i äventyrande.

Nu var det såklart inte en ensam person som låg bakom en så pass lyckad comeback men Rhianna Pratchett bör uppmärksammas för karaktärsarbetet med Lara Croft. Efter två spel hos utvecklaren Crystal Dynamics är det dock dags för henne att gå vidare till än så länge hemliga nya uppdrag.

Kollegorna hyllar hennes insatser i en kort men kärnfull text på Twitter.

Skicka en rättelse
Tvivlar på att du ens läst Warcraft-böckerna. Men som sagt så var det inte frågan om kvaliteten på deras verk, utan hur kända de är för det de gjort. Och där har inte den där Pratchett en suck. Metzen har varit en tongivande person hos Blizzard sen tidi... 05/01 Du menar loren i Starcraft som är iprincip en rak kopia av Warhammer40k? WoW loren och Diablo loren är inte direkt några höjdare. 05/01 Poängen var att det skrevs om henne som att hon redan vore känd och självklart vem hon är. 05/01 Kan garantera att fler känner till Metzen än henne, oavsett att du inte gjorde det sen innan. 05/01 Jag har känt till och beundrat Rhianna Pratchett redan innan hon jobbade på Tomb Raider. Chris Metzen hörde jag talas om för första gången i den här tråden. Båda är gaming relaterade. Gamers består av folk med mycket olika smaker och intressen. Vilka... 05/01 Du vet hur man blir känd va? Genom att bli omskriven i media, bland annat. Kan det vara så att Pratchett kanske är på väg att bli det? Vore ju ganska tråkigt om det bara skrevs om folk som redan är kända. Typ Sinatra och Elvis. Eller Jesus. För övrigt... 05/01 Wohoo. Då kanske det är på gång antingen ett härligt spel i skivvärlden igen eller så kommer hon att arbeta klart så att inspelningarna av the watch kan starta 05/01 Nej, jag menar att den här tjejen är okänd och Chris Metzen är jättekänd. Lägger ingen vikt vid deras prestationer. Och sen har Christ inte bara skrivit loren till WoW, utan till hela Warcraft-universumet, och Starcraft och Diablo. 04/01 Trollar du? Chriz Metzen? Trolololol... Seriöst, du menar att WoW har bra story? Ahh, okej... 04/01 Jag visste inte vem Chris Metzen var innan fragzone skrev om honom för några månader sedan. 04/01