Berg- och dalbanorpelen går i rättslig klinch med varandra.

Du kanske märkte att det släpptes två stycken spel med berg- och dalbanor i slutet av förra året? Ett med det bekanta namnet #Roller Coaster Tycoon World, det andra #Planet Coaster. Det ena bra, det andra sämre. Nu går de båda företagen bakom spelen dessutom i rättslig klinch med varandra.

#Frontier Developments, skaparna av Planet Coaster, var nämligen studion bakom de tidigare Rollercoaster Tycoon-spelen och de anser att de inte fått tillräckligt mycket betalt av Atari. Det gäller specifikt royalties för tolv år gamla Rollercoaster Tycoon 3. Frontier hävdar att Atari mörkat en del av försäljningen och att de har rätt till nästan dubbelt så mycket som de redan fått, drygt 20 miljoner kronor.

Parterna har försökt lösa tvisten sedan april förra året men Atari har inte låtit Frontier granskat deras finanser, något de enligt Frontier har rätt till genom deras kontrakt. Nu väntar därför domstolsförhandlingar.

Skicka en rättelse
Sabelsköld? 06/01 Snott och snott, det är trots allt mitt riktiga namn och det kan man ju tycka borde väga tyngst ;) 06/01 Haha. Du har säkert snott det på flera andra ställen där man är registrerad ;) för jag heter sabel1 lite överallt... 06/01 Sinkar ska det vara inte sminkar men roligt är det ju 05/01 Förstår om det enligt kontrakt och dom mörkar med det var står då Atari någonstans. Kontraktsbrott är inte direkt vanligt inom spelbranchen (ironi) men detta skulle jag också stämt dom för. Om det enligt kontraktet berättigar dom till att kolla deras... 05/01 Planet Coaster säljs inte i fysisk butik. Jag vet ärligt talat inte vad du påstår. 05/01 Hm ja du har rätt. Jag hade blandat ihop det helt. Fick läsa artikeln flera gånger till samt kolla en annan artikel för att få ihop det rätt i skallen min... -_- Frontier är dock inte, som artikeln antyder, bakom alla de tidigare RCT-spelen, ettan och... 04/01 Nej för bövelen. Torra pappaskämt ftw. Jag själv har svart bälte i det. Jag börjar lågt och sen jobbar jag mig nedåt. Ska helst damma lite ur munnen när man drar "skämten". Rullande ögon och uppgivna suckar är min lön. 04/01 Tror du blandar ihop det nu. Frontier utvecklade spelet och fick alltså bara 20 miljoner kronor för hela utvecklingen av spelet (det är nästan vad ett spel kostar att utveckla) och Atari som äger namnrättigheterna fick allt överskott. 04/01 Självklart är det rena spekulationer men dina argument har ingenting med det jag pratar om att göra. Jag pratar tydligt om försäljning av fysiska kopior i butik där människor utan kunskap är kunden. Och det är säkert en väldigt liten del av den totala... 04/01