Än så länge har samtalen mellan Nostalrius-gänget och #Blizzard inte resulterat i några officiella #World of Warcraft-servrar i vaniljutförande. Nostalrius tröttnade på läget och stegade över till Project Elysium som återupplivade servrarna förra månaden.

Vill du få en helt ny start i en värld från 2005 så kan du ta sikte på en helt ny pvp-server som Elysium tänker öppna i helgen. Räkna med att kunna spela kvällstid lördag den 7 januari. Förutsatt att det inte blir äkta vanilj-WoW och att allting kraschar, förstås.

Via Kotaku.

Skicka en rättelse
Må så vara, Blizzard har pengar och vill ha mer pengar, de använder argumentet att de förlorar intäkter på privatservrar. Men som du säger, de som spelar på en privat vanilla server är inte intreserade av skiten Blizzard har gjort wow till nu, men deras... 07/01 Jaja måhända är inte insatt alls i frågan, ur min egna moraliska synpunkt så ser jag inget fel alls i att driva en privat server i ett spel som i princip inte ens existerar längre. Tycker snarare att det är larvigt av blizz. Hade varit en annan sak om... 07/01 Det är exakt samma sak så fort du tar in allmänheten till ditt lilla projekt. Du har inte tillåtelse att ta någon annans varumärke och använda det själv, det går under plagiat och skyddas under copyright. Hade de skapat ett spel som är 95% likt wow så... 07/01 Inte riktigt samma sak, man skulle kunna säga att det är som att servera egna bigmacs hemma på egna dressingrecept och liknande, blir inte 100% som mcdonalds men folk kan gilla det ändå. 07/01 Precis lika lite som att du får öppna en MacDonalds och använda deras logga eller liknelse så får du inte hosta en wow server utan blizzards tillåtelse. 07/01 Du laddar inte direkt ner WoW_Server_patch1.12.exe från blizzard.dev.com och startar programmet. Blizzard äger bara sin del av alla scripts i en server och allt som händer under the hood som de själva har gjort, de äger inte idén av en server, de äger... 07/01 Den här diskussionen dyker upp varenda jävla gång något sånt här nämns och som vanligt så har Blizzard lagen på sin sida och kan stänga ner privatservrar precis som alla andra företag som driver MMO'n, så vida inte spelet tillåter det, vilket Blizzard... 06/01 Tror också det räknas som abandonware. Det går ju faktiskt inte att spela vanilla wow genom blizzard hur mycket man än vill, eller är villig att kasta pengar på dom, vilket överraskande många säkerligen är. 06/01 Fast jo? 05/01 Japp, en PvP och en PvE, detta var dels för att PvP servern är överbaastad med kötider på upp till en timme emellanåt. Men sen även för just det att många transfererade sina lvl.60 från Nost till Elysium och ägnade sig åt att ganka nya chars hårt. Så... 05/01