Det kommer kosta att inte ligga på topp.

#Nvidia tillkännagav i natt att streamingtjänsten Geforce Now kommer till pc och Mac. Det gör det möjligt för mångfalt fler datorägare att ta del av Steams stora spelutbud, detta genom att låta prestandatunga beräkningar utföras av servrar (eller "molnet", som det ibland kallas) som sedan skickar den färdigprocessade datan till användarens inte nödvändigtvis toksnabba dator.

Principen var på tapeten med tjänster som Onlive och Gaikai för ett par år sedan, men uppenbarligen var den inte tillräckligt bra för att konkurrera ut Nvidias egna huvudområde - raska grafikkort. Men målgruppen är snarare folk som inte sitter på speldugliga datorer i dag, sa Nvidia-chefen Jen-Hsun Huang i natt under företagets keynote i Las Vegas inför CES-mässan som börjar i dag. Geforce Now har tidigare varit tillgänglig för Nvidia Shield-enheter.

Men gratis blir det inte. Grundpriset är 25 dollar för 20 timmars spelande, och priset stiger om man vill ha fler grafiska effekter påslagna. Tjänsten lanseras i mars, men vi vet inte i nuläget om det gäller också i Sverige.

Skicka en rättelse
Jag tycker inte 25$ låter så mycket. Det är ca 225 kr för 20 timmar. Folk går på bio för 140 kr för ca 2.5h 09/01 De hoppade inte skandinavien, de testar det i ett fåtal länder först innan de lanserar tjänsten i fler länder. 08/01 Låter som målgruppen kanske mer är IT-Cafe entusiastiska länder som det finns en del i asien bl.a.? Sony lanserade ju nyrligen sin inte helt opåminninande tjänst Playstation Now för PC och jag tror Mac (så det är inte så att det stått still sen Onlive).... 08/01 Haha vilket pris.Det går ju inte att stödja något sådant av principskäl för mig. Hoppas det skapas en konkurrens, då tekniken är ett bra initiativ i sig. 07/01 Låter rätt dyrt, kanske är värt det om det verkligen funkar bra. Körde playstation now på Vita ett tag, det funkade rätt bra för spel som inte kräver snabb reaktionsförmåga. Uncharted och liknande funkade riktigt bra. För mig handlar allt om responstide... 06/01 20 timmar för 25 dollar? Hade hoppats på att om man prenumererade på tjänsten på sin shield så skulle man kunna använda den på pc också utan att betala extra.. 05/01 Det är själva tjänsten som kostar, sen kör man sina vanliga spel från t.ex. Steam och Origin. 05/01 Det här med och koppla upp sig och allting hamnar i ett och samma börjar bli lite för mycket. 05/01 Vad är inkluderat egentligen? Är det bara datorkraft man får för 25 usd eller är det även spelen i sig? Huruvida det slår eller inte kommer väl mestadels bero på om de lyckas hålla nere latenserna. Äger en steam link själv som sägs vara ganska bra på... 05/01 Jag skulle nog kunna använda en sådan tjänst när jag besöker mina föräldrar och lånar deras dator. Försökte spela Blood Bowl 2 den i julhelgen men spelet ville starta på grund av för dåligt grafikkort. 05/01