Video från prototypen som lades på hyllan 2013.

Från Youtube-kanalen PtoPOnline kommer ett intressant och matigt klipp från ett Halo-spel som aldrig såg dagens ljus. Mega Bloks Halo utvecklades av företaget #n-Space för Xbox 360, men projeketet lades på hyllan 2013.

I klippet nedan går det att kolla in en längre "vertical slice" av spelet, det vill säga en slags vision för hur den färdiga titeln skulle se ut när det var färdigt att släppas. Resultatet är en mycket finslipad demo-version som bland annat visar upp de klassiska Halo-vapnen och fordonen i en något fyrkantigare upplaga.

Till skillnad från de flesta andra Lego-spel som plockar och omtolkar handlingen direkt från sina originalditon verkade Mega Bloks Halo i stället att bygga på en helt egen berättelse. Med tanke på att spelet utvecklades under 2012 är det inte alltför långsökt att gissa att nysläppta #Halo Wars kan ha varit den senaste inspirationen för handlingen i spelet.

Ett intressant nytt inslag är hur Master Chief kan använda block för att bygga skyddande väggar och maskingevärstorn ala Tower Defense under uppdragets gång. Kolla in detta och mycket mer i det elva minuter långa klippet nedan.

Skicka en rättelse