Rymdsugna fortsätter att slänga pengar på Chris Roberts ambitiösa galaxsimulator.

Trots ett växande missnöje hos en del av #Star Citizen-backarna fortsätter projektet att håva in mer pengar. För bara någon dag sedan passerade kollekten 141 miljoner dollar, det vill säga strax över 1,28 miljarder kronor.

För många är detta året spelet har mycket att bevisa då man efter förseningar har lovat att släppa singleplayerdelen #Squadron 42 samt alpha-version 3.0 av själva grundspelet. Detta trots att man så sent som i december bytte spelmotor från CryEngine till Amazons Lumberyard. Den senare bygger förvisso på Cryteks teknik men det skapade ändå en del orolighet.

Skicka en rättelse
Helt riktigt. Dessutom finns det ingen marknadsföringsbudget. Alla pengar som dras in går oavkortat till utvecklingen av spelet så som de utlovat. Eftersom det är ett crowdfundat projekt så är det beroende av synlighet för att väcka intresse och dra in... 10/01 Haha. Ja... om du tycker Team deathmatch, deathmatch, racing, co-op och solo play vs AI är racing... 10/01 Det ska bli roligt att se om de lyckas sy ihop alla delar till ett enda spel. Just nu känns det som många demospel. Det här spelet kan bara bli storsuccé eller tidernas största flopp. Det finns inget mellanting här. 10/01 Med tanke på att RSI existerar enbart för Star Citizens räkning så kan man absolut säga det. Även Cloud Imperium Games är såvitt jag vet helt tillängnat Star Citizens utveckling och därmed är allt de spenderar utvecklignskostnader. 10/01 Arena Commander: Den första modulen som släpptes för 2-3 år sedan. Används uteslutande för att testa skeppen kapacitet, antingen själv eller mot andra. Star Marine: Den senaste modulen som släpptes med 2.6 i slutet av December. En renodlad FPS-del. Just... 10/01 Det ser alltid bättre ut med ökande siffror och stora siffror. Det finns ingen begränsning på hur många spelkonton du kan göra så om man tar bort minst 500.000 från dessa 1.7 miljoner så kanske det börjar närma sig riktiga spelare. "Of the one million... 09/01 Jag lägger gärna pengar på en dröm som accelerar hela industrin. Jag har fått mina 1k kr i spelet lätt värt med all community och spelet i sig, ja det är bara ett demo area just nu, men fan vilka historier jag och ngra polare redan samlat på oss, för... 09/01 Hur sjutton ska dom kunna leverera det folk förväntar sig av det här spelet? Allt annat än ett av de bästa spelen någonsin kommer ses som ett misslyckande och de kommer inte kunna leverera i närheten av det. Detta är anledningen till att detta kommer... 09/01 Jo, förstår inte hypen riktigt. Tittar man på deras hemsida på vad man kan göra så är det. Arena Commander: Nått racing testgrej Star Marine: Nått PvP testgrej Area18: Chatrum i 3D? Hangar: Bygg ditt egna skepp Persistent Universe: En liten del av ett... 09/01 Det är ju just det som vissa hävdar, att de inte har koll på ekonomin. Att flygresor, logistik, skådespelare, ruttna satsningar, gör om & gör rätt projekt osv har fått alldeles för mycket pengar. Saken är att de kommer säkerligen klara sig ekonomiskt,... 09/01