Hackarna som knäckte konsolen fick en oväntad hälsning från skaparna.

För några dagar sedan skrev vi om att hackers lyckats knäcka NES Classic Mini och därmed kunnat addera fler spel än de 30 som är förinstallerade. Programmerarna hos Nintendo måste dock ha väntat sig detta intrång och därför skrivit en liten hälsning till inkräktarna.

Ett till synes japanskt Twitter-konto la upp bevis på detta och inbäddad i koden går följande text att läsa:

This is the hanafuda captain speaking. Launching emulation in 3..2..1. Many efforts, tears and countless hours have been put into this jewel. So, please keep this space tidied up and don't break everything! Cheers, the hanafuda captain.

Hanafuda var namnet på de spelkort som Nintendo tillverkade och sålde innan de valde att gå in i spelbranschen. Vem som ligger bakom denna ändå ganska glada hälsning är i dagsläget oklart.

Skicka en rättelse
Var dum nog och förbokade ingen så får vänta ett tag innan det blir ett köp. Många verkar dock ha missat att massor av NES-, SNES, N64-spel redan finnas att köpa/ladda ner till Wii U. Sambon och jag brukar ladda ner något gammalt en fredagkväll och köra... 11/01 De vill inte konkurrera med sig själva; den shoppen kommer nog antagligen i Nintendo Switch. De gjorde denna Mini begränsad och har även gjort tillgången till 3DS nästan 0% runtom i världen av samma anledning... Nintendo wants you to Switch. ;) 11/01 Såklart det ska hackas, annars stagnerar allt :) 11/01 Jag längtar efter SNES Mini. 11/01 Själv ska jag köpa den så fort den kommer tillbaka till butikerna. Jag kommer njuta över nostalgin, glädja mig över 30 härliga spel och inte hänga läpp för en sekund över att jag inte får mer, MEEEER, ALLT!!!. Sånt jäkla gnäll på folk idag. Ifall de int... 11/01 ifall iden var att begränsa sig så mycket som möjligt så har de gjort ett bra jobb! :) 11/01 Hela iden från början kanske inte var att vinstmaximera 10/01 Jag tycker om idén, jag hade gärna betalat för en vettig lösning som kommer från Nintendo än att lägga pengar på en emulator, men det faller tyvärr bort då jag saknar massa spel. Något som jag hade velat se är isåfall att dom gjorde en kopia av den gaml... 10/01 Nä men folk (jag själv) är irriterad över att dom hade kunnat lösa de hela med en tom hårddisk och uppkoppling mot internet (tjänat mer på de i längden). Alternativt fler spel och hela serier tex Mega man 10/01 Jag förstår inte ilskan som visats i vissa kretsar mot NES minin. Ja, den är begränsad. Nej, den kan inte laddas med fler spel (bortsett från hacks). Ja, det finns öppnare, billigare och moddbara alternativ. Men om man nu bara vill ha en liten nostalgip... 10/01