Att Sverige är ett av de bästa gaming-länderna har vi vetat länge. Men det är ändå kul när svenska klaner och spelare skördar nya framgångar i stora tävlingar. I helgen avslutades Electronic Sports World Cup i Poitiers i Frankrike och självklart hittar vi flera landsmän i topp.

Det alltid mest uppmärksammade spelet är självklart Counter-Strike. Efter en övertygande vinst mot amerikanska zEx placerade sig svenska team.[9] på första platsen. På tredje plats hamnade SK.swe efter att ha förlorat mot zEx med 7-16.

Warcraft och liknande spel brukar inte vara Sveriges starkaste sida. Men det har Heman och MaDFroG, båda svenskar, ändrat på genom att ta båda finalplatserna i Warcraft3-turneringen. Detta efter att ha slagit ut fransmännen FatC och ToD* i semifinalerna. Det blev dock Heman som till slut knep första platsen framför MaDFroG.

Tävlingar enbart för tjejer har blivit en välkommen nyhet på flera tävlingar. I Counter-Strike Women mötte svenska Femina Bellica tyska SK.ladies i finalen. Svenskorna hamnade dock på andra plats efter att SK vann med 16-9.

Unreal Tournament 2003 har på sistone tvingat bort Quake3 i allt större utsträckning från tävlingarna. Den enda svensken som tog sig till slutspelet var zulg som också lyckades hålla uppe hedern genom att ta en andra placering efter att ha förlorat mot GitzZz i finalen. Värt att notera är dock att zulg tog sig till finalen först efter att ha slagit ut Fatality i semifinalen med 2-1.

FragZone gratulerar alla till framgångarna.

Läs mer på ESWorldCup.com >>

Skicka en rättelse