Fråga vilket päron som helst.

När kollegorna började muttra om dålig batteritid för Nintendo Switch såg jag undrande på dem. Dels befinner sig den moderna människan sällan långt ifrån ett ladduttag och dels har Pokemon Go utrustats stora delar av jordes befolkning med mobila batterilösningar. Och tänk om den bara hade en halvtimmes batteritid, det skulle vara så mycket enklare att argumentera med barnen då.

Nintendo löser problemet genom att utrusta Switch med en föräldrafunktion som låter dig detaljstyra saker som speltid och onlinefunktioner. Du kan låsa konsolen utefter Pegi-märkning och får också rapporter kring vilka spel som körs mest. Vill du verkligen ta i med hårdhandskarna kan Switch stängas av när den förinställda speltiden är slut.

Jag känner personligen att detta är den bästa funktionen som presenterats hittills.

Skicka en rättelse
Jag hämtar ungarna på dagis vid 16 eller 16.30. Hem och fixa middag så den är klar 17.30. vid 18.30 börja vi med nattning och förhoppningsvis sover alla 3 barnen (9mån, 4år och 6år) vid 19.30. Så det finns ingen tid att spela på vardagarna. Tiden mellan... 16/01 Tack för info, hojta gärna till om du hittar denna information. För mig är detta ett måste då jag ofta kommer köra den i tabletop mode när jag inte är hemma. 16/01 Bra för alla glädjedödare ja... 15/01 Kontaktingången ska gå att vinkla så att det ska gå ändå, har jag för mig. Kan ha varit när de visade upp den hos Jimmy Fallon man fick se det men det kan ha varit någon annan stans också. Dåligt minne. 15/01 Tycker istället att filmernas PEGI-märkning bör följa spelvärlden. I vissa åldrar är man lite väl lättpåverkad och därför bör man inte spela vissa spel. Jag menar inte att man blir en psykotisk mördarmaskin, men man får en skev bild av våld och dess kon... 15/01 "Varför ska det skilja sig för spel?", var det jag tänkte skriva. 14/01 Jag är bara besviken på PEGI. I Sverige och Danmark har vi högsta åldersgräns på 15 år när det kommer till film. Varför ska det skilja sig på film? – PEGI 16 och 18 borde därmed räknas som 15 här. (Skandinaviskt fodral kan ha PEGI 15, såsom portugisisk... 14/01 2h i veckan låter ju horribelt. Vad är det som är farligt med spel som gör att det måste ransoneras över huvudtaget? Seriös fråga. 14/01 Är man 6-7 finns det sällan 2 timmar över på vardagar för endast spel. Lite skillnad när de blir äldre och går hem själva från fritids. 14/01 Alltså 2 timmar i veckan är enligt mig på tok för överdrivet. 2 timmar om dagen är ju lugnt, förutsatt att man gjort läxor eller andra uppgifter. Och att man inte låter barnet prioritera bort andra aktiviteter så som sport eller kompisar. 14/01