Sommaren 2015 skrev vi en nyhet om att det gamla DOS-liret #Constructor får en HD-utgåva. Mycket tid har passerat sedan dess, men nu är väntan lyckligtvis snart över: den 28 februari släpps Constructor HD till PC, Xbox One och Playstation 4. Senare kommer även versioner till Nintendo Switch och Mac.

Constructor är ett strategispel där det gäller att bygga upp ett bostadsområde samtidigt som man handskas med hippies, kriminella typer och gnälliga hyresgäster. Det är djävulskt svårt och har en del problem med balans och annat, men har också ett gäng riktigt sköna idéer. Spelet innehåller även en god dos morbid humor, som bland annat framgår i introt.

Skicka en rättelse
klassiker när det begav sig, inget jättetidskrävande då man förmodligen bara lirar det max en kväll eller ett par totalt. bäst för dom det blir väldigt billigt, inte direkt värt mer än några euro skulle jag säga! max 5 säger vi, 10 för entusiaster. 16/01 Nytt för mig. Frågan är om jag kommer att kunna ta mig tiden... 15/01 Ohh spöa hippies Ohhh gissa om jag blev kränkt !!! 14/01 Vet inte hur många gånger jag har försökt förstå spelet samt klara av det en enda gång sen jag var runt 10år gammal. :| Gav upp ett par år senare iaf. :) 14/01 Minns att det var elakt svårt, med tidsbegränsningar som gjorde att det spelade mindre roll att det gick bra och man tjänade pengar. Helt plötsligt blev man game over utan förvarning. Men rätt kul var det. 14/01 Äntligen!!! 14/01 En sådan störande kvinna i klippet, utvecklaren får ju knappt en chans att presentera sitt spel mellan alla tråkande och hånfulla kommentarer. Originalet var ganska trevligt, minns att det utvecklades till Amiga till en början. 14/01 Nostalgiattacken framkallar diverse dregel och osunt fnitter. Hoppas man är duktigare vid 30 års ålder än vad man var när man var 11 :) 14/01 sjukt, tänkte på det här spelet för några dagar sedan och att jag borde spela det igen. då väntar jag på remaken istället då. 13/01 Kul för de som inte spelat dessa gamla spel, nu med restaureringar, själv älskar jag SVGA men det är nog mest en sentimental grej att man i smyg hellre spelar klassikerna som de är. 13/01