Välgörenhetsstreamen Awesome Games Done Quick är slut för i år. Som vi skrev tidigare i veckan har initiativet gett upphov till ett väldigt populärt streaming-evenemang där flera speed-runners tar sig igenom klassiska spel framför publik. Målet med streamen är att samla in så mycket pengar som möjligt, och den valda organisationen för i år är The Prevent Cancer Foundation.

AGDQ tog slut tidigare idag, med Undertale som sista etapp. Sändningen har fått riktigt bra kritik, med undantag av bland annat Super Metroid-streamen som drog ner stämmningen rätt rejält. En deltagare fick plötsligt nog av att publiken var högljudda och skrek ut "WAH" i Waluigi-stil, och sa åt dem att hoppa framför ett tåg (1:19:40 in i videon nedan). Men, trots kontrovers lyckades en imponerande Undertale-stream bli ett perfekt avslut. I skrivande stund ligger summan på 2,215,743.31$, vilket är drygt 20 miljoner kronor. Själva eventet är över, men det finns fortfarande möjlighet att donera via hemsidan.

Enligt arrangörerna landade den största donationen på 40,000$ och genomsnittet på 51.11$, vilket är väldigt starka siffror.

Klicka här för att komma till en officiell sammanfattning av eventet.

Skicka en rättelse
Helt ärligt, det bästa SM racet de har haft var när Golden var kommentator, när Zoast, Ivan, Krauser och Garrisson körde. Golden är förbannat bra på att snacka och förklara vad som händer, den de hade i år var riktigt usel :(. 17/01 Jag håller med som någon random på reddit kommentera, "I was pretty disappointed with the Super Metroid run this year. Aside from the obvious drama that took place _the commentary was just dull and set a pretty boring tone for the entirety of the run_."... 17/01 Källa till det tack. 16/01 Gamers i dessa sammanhang brukar vara oerhört milda. Men samtidigt ska ju alla de omogna, överilade elakingarna i onlinespels chattfönster någonstans förvara sitt fysiska skal, i detta fall i den där soffan. Jag tänkte mig ändå faktiskt att det skulle... 16/01 GDQ är riktigt sviniga och utnyttjar speedrunners + voluntärer så att toppstyret (Coolfatty, Mikejewjama och sumichi) ska kunna dra in 50k USD var per år. Minns inte vad som kom fram men tror det var mellan 15-20% av senaste indragna pengarna som PFC... 16/01 Gräv lite själv! Vart har du hört den siffran någonstans? 15/01 Ja men AGDQ ljuger rakt i ansiktet på folk. Sist jag läste något låg det på typ 30%, resten går till administrativa kostnader, personal och bokningar av hotel och konferans. Därför tänkte jag om ni på FZ kunde gräva lite. 15/01 När du gör en donation får du ett mail ifrån PCF som säger att du har donerat X till PCF. Och det mailet kommer i från donationsbotten de använder. Sen i övrigt vad jag har hört så går 100% av donationerna som folk skickar in till organisationen de stöd... 15/01 Man bör även hålla i åtanke är att PCF endast verkar i USA tydligen. Det bör man känna till om man skänker pengar från övriga världen. Ställer mig väldigt skeptisk till att man luras och hävdar att 100% av alla intäkter går till PCF när det sedan direkt... 15/01 Aha, ja, oavsett så håller jag med om att det var en ganska så extrem kommentar. A Link to the Past <3 15/01