De flesta som köper en konsol brukar nog oftast sikta på ett paket som innehåller både konsol, kontroll och spel. Man vill ju trots allt ha någonting att spela på hårdvaran man precis har köpt.

Med Nintendo Switchs lansering kommer det däremot bara finnas paket med konsoler, inget medföljande spel. I en ny intervju med Gamestop förklarar Nintendos Reggie Fils-Aime hur företaget har tänkt gällande s.k. "bundles".

For this launch, what we found is that with the range of software that's coming--not only available day one but through April and into the summer, and including the holiday timeframe with Super Mario Odyssey--that we wanted to enable the consumer to buy the software they want, to look to get to the most approachable price point we could get to. That led us to a $299 price point, and let the consumer decide what games they want to buy.

Det kan ju tyckas lite märkligt att Nintendo inte har något paket-pris alls. Wii-paketeringen med Wii Sports blev något väldigt positivt då det var ett sätt att få folk att direkt börja använda den nya teknologin och se vad Wii hade att erbjuda. Men enligt Nintendo och Fils-Aime är det nu alltså ekonomin som sätter käppar i hjulet. Prissättningen hade en maxgräns på 299$, och för att hålla det målet säger de sig varit tvungna att exkludera ett medföljande spel.

Föredrar du att vänta på separata spel eller tycker du Nintendo har snålat?

Skicka en rättelse
Du måste fatta mig fel, Jag säger att om dom tar bort skärmen, men har kvar hårdvaran , så kan den bli billigare, och du kan använda vilket skärm själv du vill. För om du tror att "skärmen" är vad som driver allt då är du jävligt fel ute :P 17/06 Med tanke på att det var en som plockade fram den på ett flygplan på presentationsvideon som släpptes förra året så borden batteriet vara okej för flygresor. Lite falsk marknadsföring annars :) 17/01 Krävs mer än svag release line up för att en hel konsoll ska floppa. Har du tittat på hur de senare konsollernas release lineup sett ut? De har inte varit jätteimponerande dag 1 de heller. Men idag? Helt annan femma 17/01 Tror nog han syftade på om batteriet var av en förbjuden sort. Då vissa batterier är förbjudna att medföra på flygplan pga brandrisken. Vill tillägga att jag själv har ingen som helst aning om vad det är för batteri men jag har svårt att tro att dom sku... 16/01 Nja du, inte bara på day 1 som det baseras. Baseras mest på vad som visats och vad jag hört (visserligen från third party) om konsolen. Kontrollerna är dyra, för dyra för de flesta konsumenter, SD-kort är generellt mycket långsamare än vad de flest SSDs... 16/01 Inte så jag läste det o_O. 16/01 mjo jag skrev till dom att många folk har faktist en TV, eller skärm dom kan spela på och om dom vill vi ska kunna välja spel så varför inte kunna välja på vad vi ska spela på också då. ^^ 16/01 Va? Nej. Jag menade att dom verkar erbjuda samma standard paket som alla andra så whats the problem. 16/01 So? Det var den inte vid release! Och det är inte att PS4:ans hårdvara är för kass utan att arkitekturen skiljer sig för mycket och de måste programmera om spelen helt för att få det att fungera, något de inte behöver göra i samma utsträckning för 360... 16/01 Vaddå standard? Tror du på fullaste allvar att du inte får några sladdar eller kontroller till Switch? De skriver SPEL, inte kontroller eller sladdar! 16/01