Amerikanska återförsäljare drar redan i handbromsen.

Nintendo har inte det mest imponerande facit vad det gäller att leverara konsoler i samband med lanseringen. Många har fortfarande inte fått sina NES Classic Mini än, trots att de förbokade samma dag den avtäcktes. Rapporter från den amerikanska marknaden tyder på att tillgången på Nintedo Switch blir lika dåligt matchad mot efterfrågan. Gamestop har slutat ta emot förbokningar, likaså många andra stora återförsäljare enligt Polygon.

Enligt tidigare rapporter planerar Nintendo att ha 2 miljoner Switch-enheter klara för försäljning till lanseringen den 3 mars. Tittar vi tillbaka på andra stora konsollanseringen borde det täcka det initiala behovet hyfsat. Playstation 4 sålde 2,1 miljoner den första månaden medan Wii U sålde cirka 1,5 miljoner i USA och Japan.

Svenska återförsäljare vågar inte svara på hur tillgången kommer att vara här, i fredags hade de inte ens fått de lokala inköpspriserna. Mediamarkt verkar enligt deras Facebook-sida dock köra en ny förbokningskö till paketet med den blå och röd joy-con.

Skicka en rättelse