Counter-Strike: Classic Offensive är en mod som ger hyfsat moderna #Counter-Strike: Global Offensive en känsla av gamla hederliga #Counter-Strike 1.6. Och många verkar intresserade av denna nostalgitripp: när modden gick upp på Steam Greenlight i fredags blev den genast mäkta populär, skriver PCgamesn och motiverar med en skärmdump där spelet låg etta.

Den ursprungliga tanken var att återskapa CS 1.6 i största möjliga utsträckning, men då vissa saker visat sig vara omöjliga att åstadkomma utan att skruva med dll-filer och annat som kan leda till ban är målet nu snarare att plocka det bästa från gamla och nya CS. Räkna istället med lite färre vapen och andra förenklingar jämfört med CS:GO.

När CS: Classic Offensive släpps är inte klart i nuläget. "When it's done" lyder beskedet.

Skicka en rättelse
Ja jag råkade skriva fel namn på namnet sådär på kvällskvisten. Och att det är en mod till WC3 vet jag att det är, nämnde det bara inte. Moba genren var inte betydande innan Dota. Så atte... Guinsoo som utvecklade mest Dota Allstars är hos Riot, Icefrog... 18/01 Nej... MOBA heter genren, dota står för "Defense of the Ancients", det är en karta/mod till WC3(WAR CRAFT TRE). Fattar inte hur någon kan ha så fel och samtidigt förklara hur saker å ting ska gå till... 18/01 Dota modden var starten på en hel spelgenre som heter just dota. Dota är alltså LoL och alla andra spel inom kategorin ;) Man mäter inte framgång genom att bara se över intäkterna ett spel genererar. 18/01 heroes of newerth är uppföljaren till dota XDDD 17/01 När Dota 2 och Dota 1 utvecklas av samma man kontinuerligt vilken arbetade för att de skulle stämma överens med varandra till en stor grad (till en viss möjlighetsnivå) skulle jag säga att ja, Dota 2 är verkligen den enda riktiga uppföljaren på Dota 1... 17/01 LoL kommer ursprungligen från Dota modden och Valve skapade dessutom inte första Dota modden heller. De som arbetade på modden gick ju varsitt håll, en till Riot och en till Valve. Är då Dota 2 den enda riktiga uppföljaren bara för att Valve har rättigh... 17/01 Du kan ju inte dra in massa kopior som gjorts av helt andra företag och människor och jämföra. Däremot tror jag ändå Dota 2 drar in helt absurda mängder pengar, särskilt då via TI compendiumsen och allt därtill. 17/01 Glöm inte LoL och alla andra Dota kopior, det skapade en helt ny genre. Ganska säker på att de drar in mer tillsammans än vad alla CS spel gör. Och vad som gör en mod framgångsrik är subjektivt, antalet spelare eller pengar det drar in osv. 16/01 Menar sjukhus! Helt klart viktigt på ett ställe där folk skjuter på varandra.. 16/01 Vad har online peak med framgång att göra? Kolla försäljningssiffrorna istället. 26 miljoner sålda csgo exemplar. Och dom äldre herrarna Counter-Strike - 11,416,994 Counter-Strike: Condition Zero - 8,912,502 Counter-Strike: Source - 13,854,374 Det kalla... 16/01