Nu har den sista pusselbiten i Nintendo Switch-pusslet fallit på plats, nämligen det svenska priset vilket bekräftas av den svenska butiken Spel & Sånt på Instagram. Det amerikanska priset på 300 dollar (plus så kallad "sales tax", en skatt som varierar mellan delstaterna och som alltså läggs på vid köpet) översätts i Sverige till, precis som många tidigare gissat, 3599 kronor. Detta innefattar då konsolen med tillhörande docka och alltså inga spel.

Spelen blir också av det dyrare slaget, där rekommenderat pris för samtliga är 60 dollar. I Sverige översätts detta till ett pris på 649 kronor.

Skicka en rättelse
Ursäkta det långa citatet, har svårt att redigera det ordentligt på mobilen. Fast verkligheten är ju så, vi betalar alla gemensamt för att med dom medel som finns att tillgå täcka upp de kostnader som uppstår. Mycket i systemet behöver förbättras, alla... 18/01 Målsättningen är ändå god. Dock kan kag hålla med om att det räcker med rävar som copyswede t ex för att verkligheten inte riktigt lever upp till idyllen 18/01 verkligjeten är ju inte så som Athelos vill få det att låta som. 18/01 Top Gear Rally för 849:- Ojojoj det var tider det! 17/01 En "handheld" (oavsett om den kommer från Nintendo, Sony etc) ska inte kosta mer än 1995 kr... Det är galet nog. Men, Nintendo är ju alltid dyrast av alla... 17/01 Priset är för högt jämfört med konkurrenterna, och inget spel ens som ingår och dom dyra tillbehören.. suck den ska kosta här max 2500 med tanke på att ps4 slim kostar samma men dom kan ta sig! 17/01 Heh, lär väl aldrig bli en Switch för mig. Tycker inte maskinen verkar värd dom pengarna och Nintendo lär väl aldrig sänka priset på den. Nåja, har för mycket spel i min backlog, så antar att priset är en skänk från ovan 17/01 Tummen upp! Håller med 17/01 Jag tror inte Nintendos plan är att ta marknadsandelar från PS4 och X1. Jag gissar att deras målgrupp är folk som har exempelvis Wii och Wii U, samt att de som har PS4 och/eller X1 skall skaffa denna som ett komplement utöver den. Inte istället för. Tän... 17/01 Dolphin och Cemu täcker alla Nintendobehov 17/01