Att spela #World of Warcraft som om det vore 2006 igen är inte alleles enkelt. Den mycket populära vanilla-servern Nostalrius ogillades av #Blizzard, som i våras tvingade den att stänga ner verksamheten. Men nyligen startade ett nytt projekt kallat Elysium, baserat på källkoden och med användarna från Nostalrius, och nostalgitörstande WoW-skallar fick nya gamla servrar att lira på.

Fast säg den lycka som varar. Nostalrius-folket har redan retat upp sig på hur koden används. Man menar att spelarna på Elysium-servarna inte delar deras värden: att få Blizzard att starta officiella legacy-servrar och att förena World of Warcraft-communityn.

Bara 10 procent av Nostalrius-spelarna har gått över till Elysium, skriver man och varnar för att communityn ser legacy-spelare som "pirater" istället för "fans".

Today, only 10% of the former Nostalrius players have generated a token to join Elysium, and we believe that we failed to satisfy this community entirely, as at the same time legacy fans acquired a reputation of “pirates” on the official WoW community.

För att stoppa denna utveckling ber man nu Elysium att sluta använda den data man fått från Nostalrius. Man har slutat föra över kontouppgifter till Elysium, och man säger sig jobba på flera idéer för att nå det övergripande målet.

Elysium-folket har bemött kritiken i ett inlägg på sin site (som nu ligger nere, men det finns också på Reddit). I korthet skriver man att man kommer städa bort Nostalrius-koden och ersätta den med den egna kodbasen Anathema, som man menar är minst lika duglig. Hela inlägget här.

Skicka en rättelse
Vi börjar med detta: "Det låter mer som du aldrig spelat på dessa servrar utan sitter och spekulerar rakt ut." Det är sannerligen vad jag själv skulle vilja säga till dig efter dina egna 2 cents i diskussionen. Du kan räkna på en hand när du har grindat... 20/01 Produkten du äger är ett spel som spelas enligt x antal villkor. Det betyder inte att du har rätt att göra vad du vill med kodbasen. Du har äger en licens för att nyttja tjänsten som i detta fallet är spelupplevelsen. 18/01 Vilket är både sjukt och tragiskt då man äger produkten man har köpt. 18/01 Det är den klart rätta vägen att vandra. :) 18/01 Ska vi börja med ditt "grind" argument? Jag har en lvl 60 på Nost och de minuter jag spenderat att GRINDA går att räkna på en hand. Att servrarna skulle mest bestå av Kineser är även det icke sant eftersom majoriteten av de aktiva kommer från stora dela... 18/01 Men så fungerar det väl uppenbarligen inte då dem var tvungna att lägga ner servrarna när Blizzard satte ner foten förra gången? 18/01 De köpte ett spel som de längre har tillgång till. Då har de all rätt i världen att bruka varan de köpt bäst de själva vill eftersom Blizzard inte tillhandahåller vanilla servrar. 18/01 Alltså, förstod man inte att det skulle bli så här hos Nostalrius-folket? Tycker man trampade i klaveret så fort man anslöt sig till Elysium. Det går ju inte att föra diskussioner med utvecklaren, för att sedan ansluta sig till en annan server och sedan... 17/01 Det är väl precis det dem är? Dem använder kod som inte är deras egen i syfte att stimulera sina egna behov? 17/01 De som sitter och spelar vanilla wow är knappast pirater. Gör om gör rätt 17/01