Det är jättemycket pengar.

Det råder ingen tvekan om att #Pokemon Go lyckats med något unikt. På bara några veckor stod varenda åldersgrupp i samhället i parker och svepte mer frenetiskt på skärmen än en nybliven singel på Tinder. Alla försökte fånga de små digitala djuren. Nu har vi också fått siffror på hur ett så stort genomslag påverkar ett spels omsättning. Pokemon Go drog in 950 miljoner dollar, strax under 8,5 miljarder kronor, under 2016 och det på bara sex månader.

Det är analysföretaget App Annie som granskat försäljningen på både App Store och Google Play. Redan efter de första 110 dagarna hade spelet dragit in 800 miljoner dollar vilket är 2,3 gånger snabbare än #Candy Crush Sagas enorma framgång för tre år sedan. Man tittade också på hur mycket skärmtid de populäraste spelen hade och även där slog Pokemon Go rekord. Spelare tillbringade lika mycket tid i spelet som i de 19 nästkommande titlarna ihopslagna.

Skicka en rättelse
Det är unikt i form av spelkonceptet bygger på något redan känt, något som bygger på gotta catch em all. 18/01 Tänkte skriva exakt samma sak. 18/01 Nu har jag bara snabbgooglat lite här men vad jag förstår äger nintendo 33% av niantic vilket blr leda till en vinst på 3 miljarder det är ungefär lika mycket som hela nintendos omsättning 2015? Sedan lägg till mario run som inte släppts till android... 18/01 Bad troll detected. Nja, unikt är det inte iom att det i princip är Ingress med Pokemontema. Som socialt spel med ett mål, att få folk att röra på sig, så är det ju tveklöst en totalsuccé. 18/01 Mobilspel skulle mycket väl kunna vara framtiden för Nintendo och en framgångssaga dessutom. 18/01 Som renodlat Pokémon-spel, så är det nog en av dem sämsta som finns i topp med Tetris-versionen. Som socialt mobilt spel som får människor att röra mer på sig och socialisera mer med varandra, så är det genialt. 17/01 Socialt sammanhang, prata med personer du skulle aldrig prata med annars. Ute i det vilda och inte sitter i soffan och spelar. Spelet i sig har inget nytt i sig men hur konceptet är, ja det är unikt. 17/01 och var är innehållet? spelet har ju fan ingenting... bara gymmen och inget mer? finns ingen pvp, trading etc.. rätt så hjärndött spel. 17/01 Nu när de snackas sport på FZ så glömde ni nämna att Pokemon Go var nominerat till pris på Idrottsgalan igår 17/01 Om jag vann 8,5 miljarder kronor, så skulle jag ge det till en tiggare på ICA. 17/01