#The Legend of Zelda: Breath of the Wild släpps slutligen den 3 mars, och då till Wii U och Nintendo Switch samtidigt. #Nintendo har tidigare försäkrat att oavsett format så kommer det vara samma upplevelse. Några mindre skillnader finnas dock, vilket Nintendo förklarat för IGN.

Switch-versionen kör i 900p på tv (ej bärbart) medan Wii U-versionen nöjer sig med 720p. Switch får även bättre kvalitet på miljömässiga ljud, det vill säga saker som vatten, gräs, fotsteg. Några knappar och ikoner på skärmen kommer sklija sig mellan versionerna, och Wii U-varianten får inte någon special edition eller master edition.

Båda versionerna har en bilduppdatering på 30 fps och har samma spelmässiga innehåll. Nintendo berättar också att Wii U-versionen kräver 3GB minne på konsolen eller extern lagring.

Skicka en rättelse
Det lilla jag har sett ifrån deras demos, även när folk var på deras presentation så dippar det inget även vid stora explosioner och liknande. Men har ju även hört att det råder delade meningar om när man har den i tabletläge, vissa säger att konsolen... 19/01 Finns fortfarande ingen redigera-knapp på mobilsidan.. https://youtu.be/6ktFlmH_0CI 19/01 Jasså? Läste nånstans att "handheld" var det dippar ner mot 20 fps när det var stora öppna ytor att rita upp. Lika så intensiva strider. 19/01 Eller så hade man kunna äta kakan och ha kvar den också - genom att göra en kraftfullare konsol :) men ja...personligen bryr jag mig inte heller så mycket om 30 eller 60 fps. Det är om det börjar dippa under 30 som jag tar fram fackla och högaffel. 19/01 Musiken bra, men rösterna va cringe-varning på. Grafiken var både kontrastfattig och övermättad på sina ställen, gillar inte den teckande stilen, skär i ögonen. Gravity Rush 2 använder typ samma shaders, men det ser ändå mycket bättre ut. Sen tror jag... 19/01 Om man ger fan i att titta på fps mätare så går zelda spelen att spela. Värre är.det.för.spel som känner sig handikappade när det.är 30 fps men zelda.är inget sånt spel. Nu är iofs det senaste zelda jag riktigt nötte till nintendo 64 men jag tror inte... 18/01 Fy f vad musiken är bra. Bryr mig inte om några fps hit eller dit, detta spelet skall jag ha! 18/01 Vad är 30fps? Min skärm är 144hz och jag får runt 100fps i de flesta spel. Kan man gå så lågt som 30? Är det inte farligt? Varför skulle man tillverka en maskin som går så lågt som 30?! 18/01 900p och 30 fps? På en ny konsol som släpps 2017... heja heja. 18/01 A Link Between Worlds är 3D men isometriskt 18/01