Spelmässan E3 får klara sig utan #EA i år också. För andra året i rad väljer spelgiganten att köra det egna evenemanget EA Play ett par dagar innan E3 slår upp portarna i Los Angeles i juni. Årets EA Play går av stapeln den 10-12 juni, följt av E3 2017 som körs den 13-15 juni.

De klassiska spelmässornas betydelse har minskat på senare år, när spelbolagen valt att släppa sina stora nyheter innan själva mässorna. En taktik som gör att de slipper slåss om uppmärksamheten på de nyhetsintensiva mässorna, och EA har alltså gått så långt att man inte alls medverkar på själva E3. Förra året avtäckte man Battlefield 1 månaden innan både E3 och EA Play, och lät sedan besökare och journalister lira under sitt parallella E3-evenemang.

Vilka spel som visas på EA Play är inte offentligt än, men räkna med att det vankas #Star Wars: Battlefront 2, #Viscerals namnlösa Star Wars-titel, #Dragon Age 4, hockeysport, fotbollssport samt extramaterial till Mass Effect: Andromeda, #Battlefield 1 och #Titanfall 2.

Skicka en rättelse
Overwatch har ett djup i sig som inte SW kommer i närheten av. 19/01 Jag spelar Overwatch också, det spelet behöver ingen kampanj. Star Wars har dock alla möjligheter till en fantastisk kampanj, och det var väl kanske något som alla önskade då de tidigare Battlefront hade det.¨ Saker behöver inte alltid ställas mot varan... 19/01 ...Som Overwatch? Som är hyllat världen över. 19/01 Blir väldigt förvånad om vi får se något om DA4 i år. Men, det är väl teoretiskt möjligt eftersom det kommer ett nytt ME och de spelserierna brukar gå hand i hand när det gäller grafikmotor. 19/01 Jag tycker att Star Wars Battlefront fått lite oförtjänt mycket skit för att vara ärlig. Det är snyggt, har hög Star Wars-känsla och är kul. Tyvärr så var det alldeles, alldeles för dyrt för vad man fick och avsaknaden av singleplayerkampanj var ett rik... 19/01 Om de ska göra ett riktigt AAA-spel så tar det typ 4 - 5 år innan det är klar, så vem vet? 19/01 De får för tusan ta och annonsera lite mer Star Wars-spel. EA har haft sin exklusiva rätt till stora Star Wars-spel sen 2013 och nu vid 2017 har de än bara släppt 1 titel, 1 annan officiellt på väg. Andra studios har bara oannonserade projekt. Under hel... 19/01 Battlefront 2 kommer ha en SP kampanj. Det ser jag fram emot iaf. Gillade Battlefront 1 också, men köpte inga DLC. Palla betala dubbelt för spelet. 19/01 Dom borde göra Battlefront till en riktig SP-upplevelse i stället och hålla MP-biten i Battlefield där den gör sig bättre. 19/01 förhoppningsvis så blir SW: BF 2 bättre än det tidigare från dice som tyvärr var en besvikelse :/ 19/01