Även om Playstation VR kostar hälften så mycket som HTC Vive och Oculus Rift är priserna för stationära virtual reality-lösningar höga. Det är en stor anledning till varför bland annat John Carmack tror mycket på de mobila varianterna.

I slutet av januari lanserar företaget Nolo sin Kickstarter för en produkt de hoppas överbrygga skillnaderna mellan de två ekosystemen. Deras lösning fäster en spårningsapparat på ditt mobila VR-headset (Cardboard, Samsung Gear eller motsvarande) som sedan kommunicerar med en basstation och två bärbara kontroller. Genom att strömma innehåll från bland annat Steam kan du på detta vis köra spel designade för HTC Vive genom din mobiltelefon.

Det största frågetecknet är såklart hur stor fördröjningen blir. Utvecklarna själva pratar om 20 ms för själva positionsspårningen men nämner inget om bilduppdateringen. För cirka 1000 kr blir det såklart svårt att nå upp i samma kvalité som tio gånger dyrare lösningar men det kan ändå bli ett intressant budgetalternativ i mellansegmentet.

Skicka en rättelse