Är Portaler numera Star Wars-canon?

Kim Swift gjorde sig ett namn i spelvärlden som frontfiguren för den studentgrupp som anställdes av Valve och sedermera skapade #Portal. Swift valde dock att lämna företaget innan uppföljaren för att istället knåpa ihop pusselspelet #Quantum Conundrum hos en ny studio.

Nu väntar dock nya utmaningar då hon numera är anställd av Jade Raymonds EA-studio som tillsammans med Amy Hennig utvecklar ett nytt Star Wars-spel. #Star Wars: 1313 lades som bekant ner i samband med att Lucasarts köptes av Disney för några år sedan men många hoppas på samma typ av episkt äventyr. Med tanke på såväl Raymonds som Hennigs tidigare titlar borde det inte vara så långt från sanningen. Frågan är dock vad den till synes pusselgillande Swift kommer att tillföra.

We’ve devoted much of the past year at Motive to building a team of amazingly talented people to work on our new IP and Star Wars™ projects. I could not be more excited to welcome an all-star like Kim, who shares our enthusiasm for building exceptional games. Her first question to me: “When can I set up the Frostbite engine and start prototyping?” shows a hands-on approach that we value here at Motive. The team is buzzing with new ideas and I can’t wait to see what we can bring to life together.

Skicka en rättelse
Så steam har kunnat utveckla spel? Så det är hon som gjorde portal bland annat, tur att det fanns andra som kunde avsluta serien (även om jag personligen inte hängde med avslutet och varför karaktären hatade ain som styrde allt) så det inte blev som HL... 22/01 QuantUSETHEFORCE 20/01 Inte bara senaste tiden, utan sen spelet släpptes för bra länge sedan nu. Jag kör själv inte SW:ToR som ett MMO då det är ett som bäst mediokert sådant, men det är ett hyfsat bra SP äventyr. 20/01 Mjo, den anledningen som har flugit runt senaste tiden men personligen är jag inget enormt fan av swtor, hade föredragit ett modvänligt kotor. 20/01 tror det skulle vara "canon" i länken till denna nyhet =) "Är Portaler numera Star Wars-can(n)on?" 20/01 Är väl tveksamt iom att SW:ToR redan finns och vidareutvecklas. 20/01 Hoppas på ett nytt storybaserat Star Wars-spel med all modern teknik som finns, vore mysigt. (Kotor 3 vore ju inte heller helt fel även om storyn etc. fortsätter i Swtor så är det ju MMO och ljusår ifrån att vara lika bra som Kotor-spelen). 20/01 Quantum Cunundrum = Quantum Conundrum 20/01 Man ser en del nya och förnyade spel på mobila enheter. Inte vad man förvanta sig kanske, men SW + cash-shop är nog en säker (säkrare?) investering för Disney. Jag hoppas på PC & konsoler förstås (utan cash-shop). 20/01 Tror vi kommer se en hel del Star Wars-spel framöver. Hade varit väldigt konstigt att inte investera i spel med tanke på Star Wars-vågen som tagit över världen. Ska bli kul att se vad som gömmer sig under årets presentationer :) 20/01