Att det råder brist på kvinnor i spelindustrin råder det inget tvivel om. I dagsläget är endast en fjärdedel av alla spelutvecklare kvinnor, enligt International Game Developers Association. En siffra branschen gärna vill se ändrad på, då nära hälften av alla som spelar trots allt är kvinnor.

Nyligen annonserade Sony att de kommer sponsra ett spelutvecklingsläger i England för flickor i åldrarna 11–14. Lägret hålls av organisationen Liverpool Girl Geeks med målet att få fler kvinnor intresserade i teknikindustrin.

Michelle Tilley på Playstation håller med om att branschen lider av en obalans och att något måste göras.

“There is a gender imbalance within our technology sector and we need to take action now to ensure a more balanced and inclusive industry for the future. The games industry is an amazing place to work so we should actively encourage young women to join it by inspiring, championing and empowering them to achieve their dreams. I believe by supporting Liverpool Girl Geeks we are working towards this culture change.”

Kursens, som i år har plats för 400 ansökningar, börjar den 28:e februari och kommer hålla på i sex veckor. Under utbildningens gång kommer deltagarna få lära sig om kodning, VR, rollmodeller och karriärmöjligheter.

Skicka en rättelse
Men som redan diskuterats i tråden så beror det ju lite på hur man räknar mellan de olika speltyperna. Det finns ganska stora luckor att utjämna som skulle generera pengar. Men oavsett om antalet kvinnliga gamers vore fler än män så ser det troligen int... 27/01 Båda delarna. Jag är inte lika övertygad som han du citerar, men jag tror att leksaksval är en kombination av biologi och social påverkan. Hassett, J., Siebert, E., & Wallen, K. (2008 ). Sex differences in rhesus monkey toy preferences parallel those... 27/01 Behövs fler spel som tilltalar kvinnor när antalet spelande kvinnor är lika många som antalet män? Själva premissen verkar vara "Vi behöver fler kvinnor som spelar spel!" men enligt statistiken som länkas tidigare i den här tråden så är ju könsfördelnin... 27/01 Att tillsätta 2 utredningar betyder inte att regeringen lyfter frågan om att det är ett problem. Det som lyfts i dagens läge är bristen på folk inom omsorg. Har faktiskt ansträng mig för att hitta satsningar gällande män inom omsorg från 2014 och fram... 24/01 Oberörda sidan? Att det finns idioter där ute som förstör för andra gör inte att det finns en oberörd sida. Som Sundelius skrev löper kvinnor större risk att bli trakasserad på grund av kön och att män blir trakasserade av andra orsaker. Bara för att... 24/01 Bra initiativ! Branschen skriker efter kompetens. Att engagera fler kvinnor är bara win-win. 24/01 Eftersom du kräver statistik från andra, var är datan som underbygger dina argument? "Den attityden du snackar om är inte speciellt normal alls inom spel ." - Jag gissar att du syftar på att kvinnor trakasseras oftare i onlinespel? Åsikter går verkligen... 24/01 Anses det inte vara ett problem med få män inom omsorgssektorn? Är det därför regeringen enligt denna artikel (https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2013/oktober/svart-fa-man-valja-vardyrken/) tillsatt två utredningar? Och det var fyra år sedan. En snabb... 24/01 Jag tänker inte lägga mig i debatten om feminismen men det där är helt enkelt ett faktafel. Innan 1975 fanns inte pojk- eller flickleksaker. Sears, i Amerika, var det första företaget som började marknadsföra skilda leksaker i sin katalog 1975 för att... 24/01 Allt handlar om kontext. En mening är en del av helheten. 24/01