Leslie Benzies, en av de viktigaste kreativa krafterna bakom Grand Theft Auto-serien från #GTA 3 och framåt, har startat fem nya företag i hemlandet Skottland. Företagen tycks inriktade på spel och virtual reality, och Benzies har även registrerat varumärket #Time for a New World och hashtaggen #tfanw. Det skriver The Scotsman.

Huruvida det är ett faktiskt spel i vardande eller en placeholder låter vi vara osagt. Men några av företagsnamnen har ganska tydlig avsikt: #Royal Circus Games Limited och #Everywhere Game Limited, där det förstnämnda är det som registrerat spelnamnet. Företaget #VR-Chitest Limited ska enligt beskrivningen syssla med VR-headsets, -glasögon och -mjukvara.

Leslie Benzies lämnade sin position som president för Rockstar North häromåret. Han stämde Rockstar och #Take-Two Interactive på 1,2 miljarder kronor i våras, en rättsprocess som fortfarande pågår. Han började hos Rockstar 1999, och som producent för GTA-serien från del tre och framåt har han haft stor betydelse för utformingen av en av världens största spelserier. Som om inte det räckte har han även producerat #Red Dead Redemption.

Skicka en rättelse