Mycket har hänt med Resident Evil-serien sedan debuten för 21 år sedan. På gott och ont – vissa uppskattar utvecklingen, andra avskyr saker som de mer actionorienterade inslagen på senare år. #Resident Evil 7 söker sig emellertid lite tillbaka mot rötterna, samtidigt som det sportar nymodigheter som VR och förstapersonsvy.

Här på FZ gillar vi Resident Evil 7 skarpt, och vår stålhjärtade skribent Marcus Grönskog delade ut betyget 4 av 5. Det fina betyget delas av de flesta av våra speltyckarkollegor: spelet har fått finfina betyg överlag, med få siffror i de lägre regionerna. Undantaget är Time, som nöjer sig med 2,5 av 5. Ett axplock av omvärldens Resident Evil 7-recensioner:

Skicka en rättelse
hur kommer det sig att folk tycker det här spelet är läskigt? alla "jumpscares" som kommer är antingen väldigt klena eller så blir man förvarnad på ett eller annat sätt..... måste man inte vara väldigt väldigt lättskrämd för att bli rädd av det? men all... 28/01 Nu har man kört en stund. Helt klart bra spel. Läskigt vet jag inte om det är men det är härlig atmosfär. Spelet är också så enormt överdrivet våldsamt jag mer sitter och skrattar åt galenskapen som händer på skärmen vilket definitivt inte gör jag känne... 25/01 1st person shooter skräckis nuförtiden? :( Saknar 3rd person. 25/01 Spelet höll extremt hög kvalité, men för det priset tyckte jag att mina 8,5 timmar på den första genomspelningen var lite för lite. 25/01 Har kört Steam versionen i 3 timmar idag och är riktigt nöjd. Bra optimerat spel. Inga buggar än så länge. Ett väldigt annorlunda Resident Evil spel men jäkligt bra... Ska fortsätta den krypande skräcken nu... 24/01 Ingen RE-spelare, men när jag såg spelet för några veckor sen så tänkte jag, värt att ge det ett försök. Speciellt när man kan få det för 300 kr. Jag tycker det är sjukt kul, dock väldigt väldigt läskigt! 24/01 Inte mycket att lita på, går bara att ta med en skottkärra salt, bättre oftast att skumma igenom steam reviews då det är där man oftast får reda på basic shit, tex om spelets kontroller är okej, fov:en är mer än 60, fps:en går över spelbart och går att... 24/01 Synd att Resident Evil inte är vad det en gång var. Varje spel som dem släpper, går längre och längre från vad Resident Evil var. :( Dock, kanske bara jag som är fast i deras äldre spel. Spelen som kom efter Resident Evil 4 har inte varit mycket att ha.... 24/01 gott. fick hem det idag. 24/01 Suttit och tittat på lite Twitch streams av spelet och det lutar onekligen mot ett köp. Knappast förväntat med tanke på hur dassig Resident Evil-serien blivit på senare år, men RE7 känns som en rejäl uppryckning. 24/01