#Swat 4 har äntligen släppts digitalt hos en välrenommerad återförsäljare. Det är Gog.com som fått fingrarna ur och börjat kränga SWAT 4: Gold Edition (innehåller expansionen #SWAT 4: The Stetchkov Syndicate), knappt tolv år efter urpremiären och ungefär lika länge sedan Steam gjorde allvar av det här med att handla spel digitalt.

SWAT 4 kostar 91 kronor och är i vanlig Gog-ordning drm-fritt. En kort tid erbjuds rabatt på föregångarna #Swat 3 samt Police Quest: SWAT 1 och #2.

Ett smolk i SWAT 4-glädjebägaren är att multiplayer har sina begränsningar: du kan köra i lan och ansluta direkt till dina kompisars ip-nummer, men en hederlig gammal serverbläddrare finns inte i fungerande skick. Så här säger man:

Please Note: SWAT 4: Gold Edition only supports multiplayer connectivity over LAN or direct connection.

För dig som vill läsa på om #Irrational Games klassiska spel talar två av utvecklarna ut i den här korta intervjun. Man säger bland annat hur spelet påverkat #Bioshock.

Skicka en rättelse
Mm, synd. Tror att ett nytt SWAT spel faktiskt skulle kunna lyckas ännu bättre idag med Internet och allt. Tänk nya Ghost Recon fast med poliser. Anyway. Hittade Breach n Clear till Android så blir att köra det lite. 27/01 Tyvärr är Irrational games helt defunkt efter Bioshock Infinite.. Dom splittrade företaget och döpte om sig eller något liknande har jag för mig. Det är i alla fall klart att SWAT IP:et är långt ifrån en chans att komma igen. Det hade nog inte heller... 26/01 Rösterna i fyran drog hela spelet ner i avgrunden. Man känner sig inte längre som del av en professionell grupp elit-poliser som man gjorde i trean utan det är istället förklädda gung-ho random tuffa kvarterskrogsgrabbar som ska vara poliser. Trean spel... 26/01 Äntligen. Får hoppas det funkar ordentligt bara, till skillnad från SWAT 3. :) 26/01 Kommer ihåg när man lirade detta, riktigt bra spel! Självklart köpte man det nu på GoG. 25/01 Fairfax Residens, tror jag den hette? Creepy! :) 25/01 de finns på gog.com :) 25/01 Andra nivån när man är i källaren och det hängde en massa masker i taket ,i jakt på en pedofil och en kidnappad flicka. Fan vilket jävla spel det är, säkert 1000+ timmar på det :D 25/01 Rainbow är ju bara MP-del tyvärr dock, eller ja du kan spela lite single player mot botar. Japp! De är kul, har det på surfplattan. Blev dock så jävla sur när mina sex bäst dog och jag tryckte fel så istället för att reloada banan så gick jag ur spelet... 25/01 Door Kickers är väldigt kul, tyvärr inte så kul som jag vill i långa loppet. Men köpvärt. http://www.fz.se/artiklar/recension/20141023/door-kickers 25/01