Nu är det officiellt (typ) – #Obsidian gör #Pillars of Eternity 2!

Redan förra våren gick studion ut med att #det hyllade rollspelet från 2015 får en fortsättning. Polygon gick ut med färska uppgifter om spelet, men nyheten togs ner. Dock inte innan Niche Gamer hann snappa upp och återge informationen, och nu har den bekräftats på Twitter av #Inxile-bossen Brian Fargo.

#Pillars of Eternity 2: Deadfire blir det officiella namnet; lägg det på minnet, för ingen kommer orka skriva hela igen. En crowdfunding-kampanj på Fig ska finansiera spelet. Som minst behövs 1,1 miljoner dollar, men målet är 2,25 millar eller mer.

Spelet blir en direkt fortsättning på Pillars of Eternity och det vankas äventyrande både i land och till sjöss. Det ryktas också bli möjligt att fortsätta spelet via save-filerna från originalet.

Räkna med en officiell pressrelease och info om Fig-kampanjen inom kort.

Skicka en rättelse
Jag är en dålig människa.. Lade in 150 USD på direkten :/ 27/01 Tar du så mycket stryk att campingen blir en bristvara så gör du väldigt mycket fel. Du ska i princip ha 2 max 3 gubbar som tar stryk och dessa ska tåla rejält med skit. Gör som jag gjorde. Satte en paladin med sköld+1h och till paladin 2hand wep i fron... 26/01 Hoppas det fixar laddningstiderna blev helt galen av laddning hit och dit. Spelade tyvärr inte färdigt det, på grund av det är såå broken. Satt och letade lösning på reddit alla gnällde över samma sak. Tyranny va lite bättre utformat men för kort. :( 26/01 Dom är nog tillräckligt säkra. Eftersom det är en Fig kampanj så handlar det inte bara om vanlig backing heller; utan det går att investera i projektet och få möjlig avkastning på investeringen. Vad jag sett av Fig så lockar det till sig pengar rätt bra... 26/01 Jag är en gammal RPG räv, älskade Baldrus Gate serien och dylika rollspel från den tiden och framåt. Detta spelet var bara dåligt, imo. Det ständiga behovet att campa för att läka är bedrövligt. (Camping = camping kit = max 7 (har jag för mig) i invento... 26/01 Pillars of Eternity är riktigt bra om man gillar crpg som Baldurs Gate, Icewind Dale osv.. Tycker det är en bra story och inte segt. Men det beror väl på vad man gillar. För mig så ska ett rollspel ta tid och inte avklaras på minuter eller levla för for... 26/01 När det kommer till rpg, så ser jag mig själv som väldigt kräsen. Spelat igenom POE + expansionerna 3 gånger. Det säger sig själv! Det enda negativa är väl att storyn kan vara något seg. 26/01 Åh varför ska Tyranny vara kort. Hade tänkt att införskaffa det. Men vill ha det 100timmarslångt 26/01 Det beror helt på vad du gillar hos RPG. Detta är ju ett kärleksbrev till alla de gamla RPG:erna som Baldurs gate exempelvis. Om du är en sån som älskar lore och själva berättandet är detta ett spel för dig. Personligen läser jag så mycket på jobbet att... 26/01 Men om det krävs en kickstarter kampanj som måste gå i mål är det ju inte i närheten av officiellt. 26/01