Leslie Benzie lämnade #Rockstar förra året, efter att ha jobbat hos dem sedan 1999 och haft ett finger med i skapandet av #Grand Theft Auto-spel och #Red Dead Redemption. Häromdagen fick vi veta att han startat nya spel- och vr-företag i hemlandet Skottland. Nu får vi veta lite mer om ett av projekten som de arbetar med.

#Everywhere är arbetsnamnet på ett spel som drivs av Amazons Lumberyard-motor. Enligt Benzie ska spelet sudda ut gränserna mellan verklighet och simulering. Målet är att det ska bli en värld som ska vidareutvecklas för alltid, en plattform där spelarna kan underhållas och underhålla varandra.

"I am proud to have been part of past advancements in gaming, but I am even more excited about what we have in store for the future. The working title of the new game is Everywhere and the vision is long term, with the capacity to develop and grow forever. Our goal is to create a platform where players can be entertained, and also entertain others while blurring the lines between reality, and a simulated world."

Det låter som en slags mmo-sandlåda, men mycket mer information än så får vi inte just nu. Bokmärk officiella sajten för att ha koll på framtida uppdateringar.

Via PC Gamer.

Skicka en rättelse
Du kan nu ta några magiska piller eller liknande så kommer nog en drake eller två till slut =) 30/01 Det är lite synd man inte fightas mot drakar och demoner bara där ute haha. 30/01 Låter som en bra och frisk inställning. Jag är nog melankolisk av mig. Nostalgisk. 29/01 Jag hänger med i vad du menar men jag kan nog lätt koppla bort det här gråa vardagliga och vara den där äventyraren. När jag ex är ute och backpackar och bär med tält osv. så vet jag inte vad som gömmer sig bakom nästa kulle så att säga. Jag må ha infor... 29/01 Jag syftar mer på äventyrens era. Du står vid en strand och undrar vad som finns på andra sidan. Du ger dig in i Amazonas för att upptäcka en gömd stad. Krig utfördes mellan människor som kunde se varandra i ögonen. För ett tag sedan satt nån tonåring... 29/01 Rymden upptäcker man gott i Adr1ift haha! Walking simulator i rymden typ. Mysigt spel :) hehe ja det finns allt saker att upptäcka iaf för ens egen personliga del. Precis som du nämner så att glo på google maps är inte direkt som att stå på en plats och... 29/01 Googel maps ger ju inte mycket. Inte så det känns som varit i Indien precis när man vara sökt på det eller provat deras mat kultur på riktigt. Rymden är ju det nya att upptäcka, så något har vi att se fram emot:) Denna vr satsning , låter som socialt... 29/01 Jo jag håller med dig. =) Men de riktiga äventyren där man blickar mot okänt hav eller land är för evigt borta. Men som du säger - man får försöka skapa sina egna äventyr och jag vore en hycklare om jag sa att jag inte drömmer mig bort i mina spel. Ett... 28/01 Håller helt med i vad du skriver. Ingen gör något direkt för att motverka det heller förutom några få. Resten gnäller och sjunker djupare in i psykosen som är det trista samhället haha. Personligen kör jag sällan google maps utan försöker allt upptäcka.... 28/01 Verkligheten? Måste ha varit före min tid, aldrig hört talats om det. 28/01