I och med Windows nya Creators Update, som släpps någon gång under våren, kommer operativsystemet även få ett så kallat Game Mode. Något Microsoft själva beskriver som ett läge du kan slå på för att dra ner på andra minneskrävande program och processer i bakgrunden. Som i sin tur ska leda till att du kan få ut högre FPS och därigenom en stabilare spelupplevelse.

Nu kan du som är uppskriven på Insider-programmet testa det nya läget. Som vanligt med test-versioner höjer utvecklarna ett varningens finger då buggar kan förekomma. Så det gäller att läsa på innan du kastar dig in.

Hur gör man då?

  1. Sök på "Insider Program" i Windows 10 och välj att skriva upp dig.

  2. Ladda ner 15019 preview build.

  3. Tryck på Windows-knappen + G för att få upp Game Bar och välj därefter att aktivera Game Mode.

Skicka en rättelse
ZZzzzZZzzzzZzzz undrar just vem som tog det till en personlig nivå, haha :) Stackare. Sov gott och må väl, hoppas du finner frid i ditt sinne i framtiden. 30/01 Och där kom kränktkortet. Kunde nästan förstå det. :) Mår redan väl men tack ändå. Du kanske borde sluta ta saker på en sådan personlig nivå. Varför ens kommentera i en tråd om du inte ens kan argumentera för det du skriver. Om du tar illa upp så släpp... 30/01 Suck, blev du kränkt av att jag skrev skeptisk då har du större problem än så. Ta hand om dig och må väl, du verkar behöva det. 30/01 Okej? Tog du åt dig?  Varför vara skeptisk över något som ser till att eliminera spikes? Liksom det är inte raketforskning det handlar om utan man åsidosätter resurser åt just spelet. Edit* Såg nu att du skrev att du tror att det handlar om en prestanda... 30/01 Fast jag skall inte behöva formulera mig för att jag skrev att jag var skeptisk, visar bara på hur intoleranta folk är i detta land. Tycker man inte som åsiktsmaffian så blir man jagad för det :) 30/01 Lite bättre formulerat än "Jag är skeptisk..."! 30/01 Vad är det för negativt att vara tvivlande som skeptisk betyder?! Jag har inte sagt att det är fel av MS att testa detta men jag är skeptisk till att det kommer påverka speciellt mycket. Att stänga ner processer eller tunga program kan man göra själv... 30/01 Visst det kan vara "mycket snack och lite verkstad" från Microsofts sida när den praktiska verkan ska bevisas. Förstår dock inte varför man ska vara skeptisk. Vad finns det för negativt med att MS vill få spel att flyta bättre? Detta är något som borde... 30/01 Och jag är fortfarande SKEPTISK. Åsiktseliten som figurerar här kan inte ändra min inställning till det. Ingen nämnd, ingen glömd :) 30/01 Du är bekräftad. //Intresseklubben. 30/01