#Resident Evil 7 är en av de första stora, riktigt etablerade spelserierna att erbjuda ett virtual reality-läge. Det är PS4-versionen av spelet som kan köras igenom helt och hållet med Playstation VR om man så vill eller vågar. Och VR-läget har fått folk att koppla in sina PSVR-enheter.

Siffror på residentevil.net säger att 9,5 procent av spelarna kört Resident Evil 7 i VR. Och upppgiften baseras på samtliga versioner av spelet, inte bara PS4-utgåvan. Knappt 87 000 människor ska ha vågat sig in i det obehagliga huset med en PSVR på skallen. Förhoppningsvis har de tagit sina åksjukepiller innnan.

#Capcom har skickat ut 2,5 miljoner Resident Evil 7-exemplar till återförsäljare, meddelades förra veckan. residentevil.net uppger att drygt 917 000 människor startat spelet. #Sony har inte berättat hur många PSVR-enheter man sålt, men analytikerna Superdata antog i slutet av förra året att PSVR-försäljningen låg i trakterna av 750 000 exemplar.

Resident Evil 7-statistiken bjuder på mer information, men eftersom en del av den kan vara potentiella spoilers närmar du dig statistiken på egen risk.

Här på FZ kommer vi kränga på oss PSVR-headsetet och testa Resident Evil 7 inom kort. Håll ögonen öppna för ett filmat omdöme!