#Xcom 2 var ett av förra årets bästa spel, tycker tillräckligt många på FZ-redaktionen för att spelet skulle hamna på GOTY 2016-listan. Och nu kan du hämta Xcom-seriens ursprung – 1994 års #Ufo: Enemy Unknowngratis från Humble Bundle.

Erbjudandet ger dig en Steam-nyckel, och det gäller till klockan 19 i morgon kväll. Inte missa!

Den ursprungliga Xcom-serien består av en handfull spel släppta under mitten och senare delen av 90-talet, med klassiska #Microprose som huvudsaklig utvecklare. 2003 års #Ufo: Aftermath av #Altar startade ett stickspår byggt på samma grundpremisser: ett taktiskt omgångsbaserat spel där du forskar och försvarar jorden mot aggressiva aliens med en liten soldatstyrka. 2012 års #Xcom: Enemy Unknown väckte nytt liv i originalserien (åtminstone titeln), och det följdes förra året av det ypperliga Xcom 2. Och så har vi bastarden #The Bureau: Xcom Declassified som man gör bäst i att inte spela.

Fotnot: Ufo: Enemy Unknown hette X-Com: Ufo Defence i USA.

Skicka en rättelse
For the record - Jag hade AGA versionen, och ja, jag körde på en Tjock TV eftersom min 1024S monitor hade dött en naturlig död. Och OK, det är möjligft att det var den uppmjukning av grafiken som skedde per automatik på en tjock TV var det som gjorde... 01/02 Ja jag äger båda och har gjort sedan 90 talet. Amiga versionen är förutom eventuellt ljudet (beroende på hur man ser på det) en nedbantad version. Ljudet på PC är inte blip blip, möjligtvis om du kör det i PC speaker men vem gjorde det? Kantutjämning... 01/02 Då är det nog du som inte spelat båda versionerna. Amigan har bantad grafik, inte lika bantad på AGA, men fortfarande sämre. Vet inte vilken kantutjämning du tänker på, spelet är 2d förutom geoscapen. Ljudet är annorlunda på Amiga, kanske något bättre... 31/01 Har du ens spelat Amiga versionen? Jag misstänker att svaret är "Nej". Det är sant att dag/natt cykeln saknades i Amiga versionen, (I markstriderna alltså, inte på globen.) och det fanns större möjligheter att öka farten på vissa animationer på PC,men... 31/01 kan svära på att det inte fanns där när jag skrev kommentaren. :/ 31/01 Redan spelat ihjäl mig på de här, först på Amiga och sedan i DosBox på senare år. :) 31/01 Själv hade man hela 24MB ram på sin 486a :D 31/01 Brukar spela igenom dessa spel med några års mellanrum sedan 90-talet, föredrar X-com terror from the deep mer dock, fast enemy unknown håller absolut samma klass. 31/01 Jag spelar de gamla spelen än idag. Dock kör jag med http://www.openxcom.com/ idag till mitt Xcom som gör spelet fantastiskt. Rekommenderas enormt mycket för er som fortfarande avnjuter Ufo: Enemy Unknown. 31/01 Ja och det står tom i artikeln att det utvecklades av Altar :) 31/01