För oss västligt orienterade gamers är E3-mässan en av årets höjdpunkter. Och även om det årliga spektaklet ändrat karaktär och tappat utställare så är det svårt att inte ha en relation till eventet på Los Angeles Convention Center i juni.

Det hela började i maj 1995, samma år som vi fick #Command & Conquer, #The Dig, #Worms och #Destruction Derby, och ett helt år innan #Quake stöpte om spelvärlden och Fragzone föddes.

Det är lite sent att önska att man var där, men en videofilm från E3 1995 har nu dykt upp på Youtube. Den håller högsta VHS-kvalitet och vi får ta del av keynotes från #Sony, #Nintendo och #Sega. Men vi får också ett rejält svep över mässgolvet.

Några av mässans höjdpunkter:

  • På Segas presskonferens avslöjade man att konsolen Saturn fanns att köpa i vissa USA-butiker. Beskedet var tidigare att den skulle lanseras i september. Priset låg på 399 dollar.

  • Folk förväntade sig att Playstation skulle bli dyrare än Sega Saturn. Men Sonys Steve Race klev upp på scenen, sa "299" och klev ner igen. Jubel.

  • Veckorna innan E3 tvingades Nintendo tillkännage att Nintendo 64-konsolen skjutits fram till nästa år.

Hela filmen har du nedan. VentureBeat levererar sympatiskt nog tidsangivelser, klicka dig fram till rätt siffror på tidslinjen och njut av en skvätt 90-tal.