I fredags skrev USA:s nyblivna president Donald Trump under ett dokument som i 90 dagar hindrar medborgare i sju länder med övervägande muslimsk befolkning från att åka till USA. Beslutet motiveras med att man vill stoppa religiöst betingad terrorism på amerikansk mark.

Men Trump-regeringens inreseförbud för vissa människor har mötts av massiv kritik från många håll, exempelvis Google, folket bakom den Oscarnomiderande svenska filmen "En man som heter Ove" och demokrater. Men också Trumps partikamrater har framfört kritik, bland annat senatorn och tidigare presidentkandidaten John McCain som kallat ordern "förvirrande".

Nu ansluter #Insomniac Games till kritikerna. I ett filmklipp går grundaren Ted Price till hårt angrepp mot Trumps migrationspolitik, som han kallar "icke-konstitutionell". Han förklarar dock inte på vilket sätt det bryter mot konstitutionen.

– Det råder ingen tvekan om att den här ordern skadar oss som företag och många av våra medarbetare, säger Price. Så vi frågar oss: Är det här det amerikanska sättet? Är diskriminering utifrån religiös tro eller nationellt ursprung amerikanskt? Absolut inte. Det här är en beklaglig, diskriminerande handling som vi och många människor i vår nation tycker är icke-konstitutionell. Vi har varit, vi är och vi kommer alltid vara ett land av immigranter.

Ted Price uppmanar alla att protestera mot Trump-administrationens beslut.

Huruvida Trump har tid att reagera på Insomniacs film återstår att se. Men de bör kanske vara oroliga: 2012 skrev Trump en upprörd tweet om att våldet och våldsförhärligandet i spel måste stoppas, för det "skapar monster!"

Insomniac står bakom spel och spelserier som Ratchet & Clank, Resistance och #Sunset Overdrive. Man snickrar för närvarande på ett Spiderman-spel till PS4. Låt oss hoppas att det inte är våldsförärligande och skapar monster.

Skicka en rättelse
Bidrag, och sociala utgifter som helhet, är dyrt. Men poängen är väl att det är dyrare och en större belastning på samhället att inte ge bidrag och lämna människor vind för våg istället. Det finns nog en rad bidragande orsaker till varför det upplevs... 02/02 Jag funderar också på det där. Tyvärr är jag lite för dåligt insatt än det mest uppenbara, men vad gäller äldrevården sås är det väl en hel del privatiseringar? När man läser om missförhållanden så brukar det ju mestadels vara på privata äldreomsorgen... 02/02 Enkelt, det tillförde inget. Det är intressanta frågeställningar som jag till viss del delar, utan att för den delen skylla på flyktingar eller kalla bidragstagare parasiter. 02/02 Det kan jag inte svara på. Däremot tycker jag att det är intressant att i Sverige, en av världens "rikaste" länder, har en sjukvård, äldreomsorg och polis som verkar gå på knäna och begära efter mer pengar/högre lön som de inte får för tydligen så "finn... 02/02 Hade varit sjukt intressant varför mitt inlägg togs bort :D 01/02 Håller verkligen med dig Calle. En till intressant sak är när det kom uteliggare från andra länder och började tigga på våra gator så blev det plötsligt såååå synd om våra eeegna uteliggare. Ingen jävel brydde sig om dem innan, man bah snark... 01/02 Så här långt är vi i alla fall överens. Då föreslår jag att du nästa gång du är i färd med att skriva om sexualbrott och invandrare omformulerar dig, från att skriva: "Att vara rädd för att ens mamma, syster, fru eller dotter ska utsättas för övergrepp... 01/02 Det här är ett intressant argument som brukar framföras av invandringskritiska personer. Varför ställs dessa grupper mot varandra, varför tror man att uppenbarligen öronmärkta pengar för äldrevård istället används till flyktingar? 01/02 Först och främst, tack för att nyanserat inlägg. Det saknas i debatten. Jag är bara inte helt med på att det inte går att läsa statistik på olika sätt. Jag tror dock inte att vi kommer närmare varandra än så. 01/02 Det är mer komplicerat än så. Av olika historiska anledningar har vi olika syn och tilltro till staten t.ex. Fullt förståligt men eftersom vårt system och synsätt rätt uppenbart är bättre än hur det funkar i t.ex. Irak så måste man vara medveten om vilk... 01/02