Nintendo har officiellt avslutat produktionen av konsolen.

Det har snackats om det sedan i november förra året men nu har Nintendo officiellt slutat bygga Wii U-konsoler. Polygon snappade upp detta via företagets japanska sajt som nu listar de sista modellerna som utgångna och att produktionen avslutats. Om du vill köpa en ny Wii U är det nog därför dags att länsa spargrisen, en snabb titt på Prisjakt visar att lagerstatusen är väldigt dålig hos många återförsäljare.

Uppföljaren, Nintendo Switch, lanseras den tredje mars världen över och senare i veckan ska vi besöka det svenska kontoret för att få känna på konsolen. Har du vägarna förbi Göteborg vill vi också tipsa om vår FZ-träff på Kappa Bar den 3 februari.

Skicka en rättelse
"Wii U är död, länge leve Wii U" Vill inte vara den, men det borde väl stå Switch i sista delen av meningen. Om man tänker på det franska uttrycket: https://en.wikipedia.org/wiki/The_king_is_dead,_long_live_the_king! :) 02/02 Mja.. Men dom jobbar ju med Retro Studios fortfarande (dom gör ju Donkey Kong-spelen nu) så jag förstår inte vad problemet är... Dom har ju därmed dessutom visat sig kapabla att även göra side-scrollers, så dom borde ju kunna bygga ett nytt Metroid oavs... 01/02 "Switch blir ingen ersättare till Wii U, utan ett komplement" Really? :D 01/02 Jag köpte ett Wii U förra veckan på en Gameshop-butik. Jag ringde butiken direkt och frågade om dom hade något på lager. Det hade dom. 3000kr för helt nytt Wii U + Mario Kart 8. 2200kr för ett begagnat Wii U utan spel. Garantin är 2-3 år vill jag minnas... 01/02 var inte zelda the breath of the wild sista spelet till wii u? har för mig det i alla fall... 01/02 Det Team Ninja gjorde med Metroid: Other M borde vara straffbart. Vad gäller listan ovan så håller jag med om att det är hög kvalitet på de allra flesta spelen men problemet för WiiU var att i princip inget av dessa fanns i samband med att konsolen lans... 01/02 Får nog bli att införskaffa ett Wii U, verkar inte vara nåt New Super Mario Bros på gång till Switch? 01/02 Metroid lever lite i tredjepartstillverkares händer tyvärr. Det är en konstig relation till Nintendo då de äger karaktärerna och allt men de använder sig av andra studios för att göra spelen. Och därför gick kvalitén i botten när Team Ninja fick ta över... 01/02 Fler fall av fler spel ur samma serie, och trots det inte ett enda Metroid. Man får glädja sig åt vad man kan göra med homebrew helt enkelt... 01/02 Super Smash Bros Mario Kart 8 Super Mario Maker Super Mario 3D World New Super Mario U Pikmin 3 Splatoon Donkey Kong Tropical Freeze Captain Toad Star Fox Zero Nintendo Land Wind Waker HD Breath of the Wild (Mars) Och mycket mer. Skulle inte direkt kall... 01/02