Gårdagens rykte om att #Obsidian snickrar på #FAllout: New Vegas 2 och att spelets existens bevisas inom kort var tyvärr bara ett rykte.

Det är Obsidian själva som skjuter ryktet i sank. Företagets pr-manager Mikey Dowling säger till Kotaku att man inte jobbar på något Fallout-spel i nuläget, men att man gärna skulle göra det om #Bethesda bad dem.

We’ve said plenty of times that we’d love to work on a Fallout again if Bethesda wanted us to, we just aren’t at this time. Right now we’re very focused on the Fig campaign to make our first ever sequel in #Pillars of Eternity II: Deadfire. Whenever a new Fallout comes around though, whoever is doing it, we all look forward to playing it!

Uppgifterna levererades av siten Fraghero, vars källa sa att Fallout: New Vegas 2 var på väg att avtäckas, möjligen på E3-mässan i juni, och att konkreta bevis på spelets existens var på gång inom ett par dagar. För att bygga sin trovärdighet hänvisade man till tidigare nyheter där man förutspått #Red Dead Redemption 2 och #The Last of Us 2.

Men Kotaku har granskat Fragheros historik, och kommit fram till att siten redigerar sina nyheter i efterhand för att städa bort felaktigheter och få nyheterna att framstå som korrekta och trovärdiga. I en tidigare instans av Fallout: New Vegas 2-nyheten ska man ha hänvisat till den här Obsidian-tweeten som ett bevis på New Vegas 2:s existens. Men när det stod klart att tweeten gällde #Pillars of Eternity 2 tog Fraghero bort det ur nyheten. Siten har 100 000-tals följare på Facebook och lever enligt Kotaku på att skriva och sprida spekulativa nyheter, inte sällan falska och överdrivna. När nyheterna sedan delas i sociala medier får de stort genomslag, trots tveksam sanningshalt.

Så. Fallout: New Vegas 2 är inte på gång, åtminstone inte hos Obsidian nu. Så du får fortsätta lira #Fallout 4 ett tag till, möjligen med färska högupplösta texturer.

Skicka en rättelse