Det är alltså upp till Square Enix-cheferna om det blir så eller ej.

Final Fantasy XV var en av de stora positiva överraskningarna under fjolåret, så pass positivt att spelet tog sig in på listan över årets bästa spel. Det lanserades dock enbart till Playstation 4 och Xbox One, men spelets regissör Hajime Tabata har inför lanseringen vid flertalet tillfällen uttryckt en önskan om att lansera en pc-version.

Det verkar lyckligtvis som att herr Tabata inte har släppt denna ambition. I en intervju med japanska spelpublikationen Famitsu berättar han att han inte vill släppa en traditionell portning av spelet utan istället ta fram en specialbyggd version som utnyttjar all kraft som dagens fläskigaste pc-riggar är utrustade med. Han skulle även vilja stöda pc-specifika möjligheter som att kunna modda spelet så att communityn runt FFXV skulle kunna ta fram eget innehåll.

Om en pc-version av Final Fantasy XV får grönt ljus av #Square Enix corporate overlords kan vi med andra ord förvänta oss en rejäl ansats som inte sällar sig till högen av sunkiga pc-portningar som är överrepresenterade i jrpg-genren.

Skicka en rättelse