Nästa månad är det premiär för #Nintendos nya konsol Switch. Hur det kommer gå för maskinen återstår att se och det ska bli spännande att följa försäljningssiffrorna. Inte minst för Nintendo-chefen Tatsumi Kimishima som vädrat skyhöga förväntningar i en intervju med Nikkei (översatt av Dr. Serkan Toto).

Kimishima förväntar sig att Switch kommer sälja ungefär lika bra som Wii – en konsol som sålde i 101 miljoner exemplar. Anledningen till att Kimisha har så höga förväntningar är för att Switch enligt honom erbjuder nya sätt att spela på, precis som Wii gjorde. Som referens så har Wii U sålt i ungefär 13,5 miljoner exemplar.

Skicka en rättelse
Oj citerade fel person :) 05/02 Jag skrev ingenting, jag svarade bara. 05/02 Du skrev att det inte fanns några "supertitlar" som alla vill ha så jag skrev 2 stycken ofantligt populära spel :) 04/02 Du skrev att det inte fanns några "supertitlar" som alla ville ha så jag skrev 2 stycken ofantligt populära spel som kommer till Nintendo switch :) 04/02 Nej! alla som köper nintendo konsoler vill egentligen bara ha spel som CoD, Battlefield och Fifa! Visste du inte om det? 04/02 Zelda,mario? 03/02 Jag är ett fan utav the Legend of Zelda, har varit sedan 1998 och Ocarina of time. Spelen har oftast med de gamla vanliga karaktärerna, Link, Zelda, Ganon/Ganondorf. Ungefär så långt likheten går, i alla fall när det gäller konsol titlarna, jag vet inte... 03/02 Om något ser det ut som att du blev lite butthurt, så ta det lite lugnt grabben. Det som var pinsamt var att du delade felaktig information som fakta, allt jag sa. Men ditt argument är att Wii U inte sålde för de inte hade dessa titlar. Fast det hade... 03/02 Floppen med WiiU hade med marknadsföringen av konsolen att göra. I början trodde många att det var ett tillägg till Wii'n eftersom att de visade upp kontrollern. Man visade upp den precis som man gjorde med Wii fit plattan, det såg ut som ett tillbehör... 03/02 Personligen tycker jag det är dax för Nintendo att kasta in handsken och lägga ner. Jag har så otroligt svårt att förstå hur folk fortfarande kan vara så kåta på Mario, Zelda & co. Ja, spelen var kul när de kom på 80-talet, men nu så här 30 år senare... 03/02