#Sony har berättat mer om vad som väntar i uppdatering 4.50 till Playstation 4. Vad de dock inte nämnt är ett påstått boost-läge till Playstation 4 Pro, som enligt uppgift ska låta äldre PS4-spel nyttja konsolens fulla potential och därmed skjutsa bilduppdateringen uppåt.

Informationen kommer från Neogaf och sägs föreställa inställningsskärmen från en japansk beta av den kommande uppdateringen. Engelsk översättning nedan.

In some cases it is possible to enjoy high-quality gameplay such as improved frame-rates with software released before the PS4 Pro (CUH-7000 series) went on sale. If you encounter any unexpected behaviour during gameplay please set this option to off.

Eurogamer påpekar att den förbättrade bilduppdateringen inte automatisk kommer fungera i alla spel, utan snarare gäller titlar som har svårt att nå upp till sina mål på 30 respektive 60 fps.

Skicka en rättelse
Det hade helt klart varit kul med Ryzen, men samtidigt tror jag de har lärt sig (särskilt Microsoft) efter allt överhettande från den förra konsolgenerationen. Det är nog bra att välja lite klenare chip som inte går lika varmt. Men visst, ett Ryzen-base... 04/02 I feel your pain. Jag fick red ring of death på min original-vita 360 (efter garantin var slut). Därefter gick jag och köpte en sådan där svart sexy slim, som inte bara hade felen du beskriver, men även ramen var skev. Så när fläktarna körde hördes ett... 04/02 Wow en konsol som kan använda hårdvaran som sitter i den. Otroligt imponerande. 04/02 Det ska tydligen finnas två olika tillverkare till PS4 Pro's CPU kylare, kommer inte ihåg namnen men en av dem ger högre temperaturer och ljudnivå medan den andra är betydligt bättre. Som vanligt hade jag otur och fick den dåliga kylaren, höga ljudnivåe... 04/02 Yay! Hoppas det råder bot på all slow down som Just Cause 3 har lidit av =) 04/02 Min PS4 Pro låter då betydligt mer än min PS4. Tror mycket beror på tur när dom bygger maskinerna. Kylpastan bättre applicerad och läsaren har renare lins med mera. När jag fick min PS4 vid lanseringen var det en del som klagade på ljudet och videos på... 04/02 Ja jag är jättenöjd med mitt ps4 pro, det är ju bara kolla hur de löst det i FFXV där man i options kan välja två presets, och jag misstänker att varje konsoll generation kommer ha 3 konsol uppdateringar sen xbone och ps4a släpptes så märks det att det... 04/02 Mja, vore trevligt med lite mer upplåst framerate, särskilt i detta fall, eller åtminstone en checkbox i menyn. Å andra sidan har vi PC till sånt, konsol är ju lite tänkt att ge minimalt med alternativ för att göra det enklare/mindre förvirrande för ick... 04/02 Jag skulle anta att de flesta spel som är låsta till 30 fps antingen för att fysikmotorn i spelet är kopplad till frameraten, vilket bara är dumt. eller för att man inte kunde uppnå högre stabil uppdateringsfrekvens, men jag tar 45 - 60 FPS framför låst... 04/02 Tyvärr är spelen ofta inte frameratelåsta med VSync, utan någon annan form av frame limiter. Det säger ju sig självt när spelet går i t.ex. låst 30FPS men matar ut i 60hz. 04/02