Ett inlägg i #Overwatch-forumet häromdagen tog upp problemet med spelare som använder mus och tangentbord som kontrollmetod på konsolerna. Den snabbare kontrollmetoden har fått trådskaparen att överge konsolversionen av Overwatch och istället börjat spela på pc, och han/hon ber Blizzard kommentera problemet.

Och det har game director Jeff Kaplan nu gjort. Han säger att Overwatch-utvecklarna motsätter sig användning av mus och tangentbord för Overwatch på konsol, och att man kontaktat konsoltillverkarna #Sony och #Microsoft om saken. Man uppmanar dem att antingen förbjuda spel med mus/tangentbord på konsol eller att göra kontrollmetoden enkelt tillgänglig för samtliga konsolspelare.

I nuläget krävs tredjepartshårdvara i form av en adapter för att spela med mus/tangentbord på PS4 och Xbox One.

Jeff Kaplans kommentar:

The Overwatch team objects to the use of mouse and keyboard on console.

We have contacted both first-party console manufacturers and expressed our concern about the use of mouse and keyboard and input conversion devices.

We have lobbied and will continue to lobby for first-party console manufacturers to either:

Disallow mouse and keyboard and input conversion devices

OR

Openly and easily support mouse and keyboard for ALL players

I encourage you to reach out to the hardware manufacturers and express your concerns (but please do so in a productive and respectful way).

Skicka en rättelse
Shh, att påstå någonting som inte är circlejerkande om hur överlägset mus+tgb är jämfört med bokstavligt talat allting som någonsin existerat i både tid, rum, och hypotetiska Lovecraft-dimensioner. Du får det att låta som att dessa töntar faktiskt har... 10/02 Jävlar vad det trollas. Tror nog inte någon påstår/påstått att handkontroll är lik bra som mus/tgb. Däremot så anser jag handkontroll vars okey när alla lirar på samma villkor... Det är där problemet blir när folk köttar in med mus/tgb på konsolerna.... 08/02 Haha, projicerar du alltid så här hårt? Älskar hur du frågar om jag känner mig kränkt när du samtidigt driver monologer baserat på din uppfattning om ett skitspel som aldrig någonsin ens kommit i närheten av att ha någon grundläggande relevans till FPS-... 08/02 Antar att du aldrig spelade Shadowrun som hade cross-platform med PC och Xbox 360? Där diskuterades rätt häftigt och folk påstådd precis det jag hävdar. Tack att du förklarar för mig att kontroller kan fungera bättre i andra spel när jag själv specifice... 08/02 Är det med flit som du attackerar halmdockor? För det finns inte en enda människa som påstått att du får exakt samma precision med en analog spak som med en mus. Det har aldrig påståtts, någonsin. Däremot finns där andra sorters spel där kontroll anting... 07/02 Wrong! =) https://www.youtube.com/embed/p8-HDUBbtgQ 07/02 Konsolen tror ingenting, för den bryr sig inte om vad det är för input device så länge den får rätt slags signaler. Vill man skulle det dock vara relativt enkelt att analysera inputen och komma fram till att det är en mus och inte en handkontroll som... 07/02 Går det inte att lägga in i spelet med någon patch att det inte ska stödja mus o tangentbord på konsolerna? Att förbjuda mus o tangentbord känns lite väl då man kan använda det till mer än att spela overwatch. 07/02 http://replygif.net/i/423.gif 06/02 Ta bort ratt från bilspel också när ni ändå håller på, det är väl samma sak? Suck.. 06/02